Google Chrome gelişmeye devam ediyor, yeni özellik sinyali geldi!

Google Chrome gelişmeye devam ediyor, yeni özellik sinyali geldi!

Yeni bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenilen Google Chrome’un yeni özelliği sızdı. Sızıntı ile ifşa olan Google Chrome’un yeni özelliği, şimdilerde teknoloji kullanıcılarının gündeminde. İşte Google Chrome’un yeni özelliği…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler, rekabeti de beraberinde getirdi. Devam eden rekabet alanları kapsamından biri olan gelişim, pek çok platform, uygulama ya da arama motorunun da her anını değerlendirmesi anlamına gelmeye başladı. Bunlardan biri olan Google Chrome, özellikle yapay zeka gelişiminin çok ilgi görmesiyle birlikte, son süreci kendi gelişimine adar hale geldi.

Son zamanların yükselen teknoloji alanı olan yapay zeka gelişimi pek çok gelişimi de beraberinde getirdi. Yapay zeka gelişimine devam ederken; bu alanda önemli yatırımlar yapan Google, sadece yapay zekasını değil, bu gelişime paralel sunduğu tüm hizmetleri geliştirmek için önemli adımlar attı. Bu kapsamda bir yenilik daha gerçekleştirecek olan Google, arama motoru olan Google Chrome için düğmeye bastı. İşte Google Chrome’un yeni özelliği…

BELLEK TASARRUFU ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

google-chrome-gelismeye-devam-ediyor-yeni-ozellik-sinyali-geldi.png

Yeni bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenilen Google Chrome’un bu kez bellek tasarrufu alanına yoğunlaştığı öğrenildi. Hayata geçirmeyi planladığı Google Chrome 110 sürümünde ‘Google Chrome Bellek Tasarrufu’ özelliğine yer vereceği ortaya çıkan Google’ın temelde RAM tüketimini azaltmaya hedeflediği bilgisi verildi. Tarayıcıya dahili ‘Bellek Tasarrufu’ özelliğini ekleyerek daha az RAM tüketimi ve daha hızlı bir performans vaat eden Google Chrome, bu özelliği önümüzdeki sürümü ile tüm kullanıcılarına açacak gibi duruyor.

AKTİF OLMAYAN SEKMELERİ KULLANMAYACAK

Gerçekleştireceği bellek tasarrufunu nasıl yapacağı da ortaya çıkan Google Chrome’un yeni özelliği aktif olduğunda, bulunulan sekme dışındaki sekmelerde bellek boşaltımı yapacağı tahmin ediliyor. Bu da diğer sekmelerin arka planda işlemeyeceği ve bir işlem yapmayacağı anlamına gelirken, hızı ve performansı artırmayı da garanti ediyor. Bir performans modu olan bu özellikle, sekme değiştirildiğine diğer sekmede oynayan sesin ya da videonun da durması beklenirken, şu an için özelliğin ne zaman geleceğine ilişkin bir tarih bilgisi bulunmuyor. Öte yandan Google Chrome Bellek Tasarrufu modu, 110 sürümü güncellemesine otomatik olarak eklenecek, yani ek bir eklenti gerekmeyecek.