Google yapay zekayı kafasına taktı! Gmail’e bomba özellikler: varoluş özelliği yapay zekayla donatılacak!

Google yapay zekayı kafasına taktı! Gmail’e bomba özellikler: varoluş özelliği yapay zekayla donatılacak!

Gmail’de bundan sonra e-posta yazma geleneği sona eriyor. Google’ın yeni hamlesi ile artık maillerinizi yapay zeka yazacak. İşte yeni gelecek özellikler hakkında ortaya çıkan ilk bilgiler.

Google yakın zamanda, gelişmiş yapay zeka özelliklerini Gmail, Google Docs, Google Sheets ve Google Slides gibi çeşitli Workspace uygulamalarına entegre etme planlarıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bu yeni özellikler, kullanıcıların bu uygulamalarla etkileşim kurma biçiminde devrim yaratarak uygulamaları daha verimli ve kullanıcı dostu hale getirecek.

Şimdi Google’un yapay zeka çalışmalarının ayrıntılarına bakalım:

YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Google kısa bir süre önce kişiselleştirilmiş pazarlama mesajları hazırlama, öğeleri tam teşekküllü e-postalara dönüştürme ve Gmail'deki uzun e-posta zincirlerini özetleme konularında yapay zekanın gücünü sergiledi. Bu arada Microsoft, benzer özellikleri Word, Teams ve Outlook gibi Office uygulamalarına dahil ederek aynı şeyi yapmaya hazırlanıyor. Ancak Microsoft'un bu hamlesi, yeni Bing arama motorunun tanıtılması Google'ın hakimiyetine doğrudan bir meydan okuma olarak görüldüğü için iki teknoloji devi arasında bir miktar gerginliğe neden oldu.

Buna rağmen Microsoft CEO'su Satya Nadella, yapay zeka destekli aramanın potansiyel olarak Google'ın saltanatını devirebileceğine olan inancını dile getirdi. Bu iki sektör lideri arasındaki rekabetin arama motorlarıyla sınırlı kalmayacağı, üretkenlik alanına da yayılacağı açık.

HANGİ ÖZELLİKLER GELİYOR?

google-yapay-zekayi-kafasina-takti-gmaile-bomba-ozellikler-varolus-ozelligi-yapay-zekayla-donatilacak-2.jpg

Google tarafından açıklanan en heyecan verici özelliklerden biri, ChatGPT'ye benzer şekilde, Google Dokümanlar'da AI kullanarak metin oluşturma, özetleme ve beyin fırtınası yapma yeteneğidir. Bu, kullanıcıların yüksek kaliteli içeriği hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmasını sağlayarak zamandan ve emekten tasarruf etmelerini sağlayacaktır.

Bir başka heyecan verici özellikte, kısa isteklere dayalı olarak Gmail'de tam e-postalar oluşturabilme yeteneğidir. Bu, kullanıcıların meslektaşları ve müşterileriyle iletişim kurmasını kolaylaştıracak ve e-posta yazma sürecini kolaylaştıracaktır.

Son olarak, yapay zeka ekranları, sunumları Slaytlar halinde göstermek, ses ve videolar üretmek için kullanılabilecek. Bu, sunumları daha ilgi çekici ve etkileşimli hale getirecek, izleyicilerin dikkatini çekecek ve içeriği daha akılda kalıcı hale getirecektir. Genel olarak, bu yeni AI özellikleri, kullanıcıların Workspace uygulamalarıyla etkileşim kurma şeklini değiştirerek onları daha verimli, kullanıcı dostu ve ilgi çekici hale getirecek.