IMF'den 9 maddelik eylem planı! Bitcoin'e izin çıkmadı!
Kripto para şirketlerine yönelik baskılar artarken IMF de 9 maddeden oluşan yeni bir eylem planı düzenledi. Maddelerin içerikleri dikkat çekti. İşte IMF’nin yeni eylem planına ilişkin ayrıntılar…
Son dönemlerde kripto para şirketlerine yönelik baskıcı tutumunu artıran Amerika piyasaların karışmasına sebep olurken IMF de konu ile ilgili olarak harekete geçti. Kripto paralarda 2 yıldır yaşanan düşüşün sona erdiğinin iddia edilmesinin üzerine Bitcoin tekrar gündeme gelirken kripto paraların yasal para birimi olmalarına ilişkin tartışmalar yaşanmaya başlandı.
Bitcoin ve diğer kripto paraların yasal para birimi olmalarına ilişkin tartışmalar devam ederken IMF’den de yeni bir değerlendirme geldi. 9 maddelik bir eylem planı düzenleyen IMF’nin kripto paralara karşı olduğu ve buna yönelik bir talepte bulunduğu öğrenildi.
9 MADDELİK EYLEM PLANI HAZIRLADI!
Kripto paralar ile ilgili tartışmalar sıkılaşırken IMF de konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda 9 maddeden oluşan yeni bir eylem planı ortaya koyan IMF üyeleri, ülkelerin kripto varlıklara nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
IMF tarafından hazırlanmış olan 9 maddelik eylem planında Bitcoin ile ilgili değerlendirmeler dikkat çekti. Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto paraların da yasal para birimi olarak kullanılmaması gerektiğini ifade eden IMF, kripto para piyasasını karıştırdı.
TAVSİYELERİ DİKKAT ÇEKTİ!
IMF tarafından yapılmış olan resmi açıklamada IMF üyesi olan ülkelere kripto varlıklara uygun bir politika çerçevesinde yanıt vermeleri gerektiğine dair çeşitli tavsiyelerde bulunuldu. Bu kapsamda birtakım yönlendirmeler sunan IMF, “Kripto Varlıklar İçin Etkin Politikaların Elementleri” başlığı altında düzenlenmiş olan belgenin İcra Kurulu tarafından tartışıldığını bildirdi.
Düzenlenmiş olan eylem planı çerçevesinde IMF ülkelerine çeşitli tavsiyeler verildi. Verilen tavsiyelerin başında ise “parasal egemenliğin ve istikranın, para politikası çerçeveleri güçlendirilerek ve kripto varlıklara resmi para ya da yasal takas aracı statüsü vermeyerek korunması” maddesi geldi. Böylelikle IMF’nin de tıpkı Amerika gibi kripto para piyasası üzerinde baskı oluşturmak istediği ve dolayısı ile de kripto varlıkların kullanımlarına bir düzenleme getirmek istediği gözler önüne serilmiş oldu.