Instagram kullanıcıları dikkat! O linki tıklayarak tuzağa düşmeyin sonra çok üzülürsünüz!

Instagram kullanıcıları dikkat! O linki tıklayarak tuzağa düşmeyin sonra çok üzülürsünüz!

İnsanların en çok tercih ettiği sosyal medya platformlarından olan Instagram, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Instagram üzerinden gönderilen link ile insanların mağdur edilmesine neden olunuyor.

Yediden yetmişe herkes tarafından tercih edilen sosyal medya platformlarının ilk sırasında Instagram yer alıyor. Çok sayıda kullanıcıya sahip olan Instagram dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Özellikle gelişen teknoloji ile beraber dolandırıcılar artık sosyal medya platformları üzerinden kişileri mağdur etmeye başladı.

Instagram hesaplarına gelen özel mesajlarda yer alan linklerin bilinçsiz bir şekilde tıklanması, kişisel bilgilerin ve tüm verilerin kötü niyetli kişilerin tarafına iletilmesine neden oluyor. Dolandırıcılar bu kez de kredi verme vaadi ile Instagram kullanıcılarına bir link gönderdi ve kişilerin bu tuzağa düşmesine neden oldu.

DOLANDIRICILIK İÇİN SAYFA SATIN ALDILAR

instagram-kullanicilari-dikkat-o-linki-tiklayarak-tuzaga-dusmeyin-sonra-cok-uzulursunuz.png

Kocaeli'nde Instagram sayfası üzerinden kredi verme vaadi ile farklı şehirlerden 5 kişiyi dolandıran aile ve komşularının da aralarında bulunduğu toplam 8 sanığın yargılandığı dava devam ediyor. Bir önceki duruşmada dolandırıcılık yapmak için Instagram’dan sayfa satın aldıklarını itiraf eden 3 tutuklu sanık, görülen son davada pişman olduklarını dile getirerek tahliye edilmelerini talep etti. Mahkeme heyeti ise tutuklu bulunan 3 sanığın tahliye edilme taleplerini, kontrol şartı ile kabul etti. En çok tercih edilen sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden dolandırıcılık yapmak için sanıkların sayfa satın alması ise herkesi şok etti.

INSTAGRAM HESAPLARI AÇIKLANDI

Dava dahilinde polisler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Instagram platformu üzerinden dolandırıcılık işlemi için kullanılan hesaplar şu şekilde açıklandı; ‘’Kredinizz_kesin, kredinizz_garanti, kredici_fatmanur, senetleparam01 ve gözdedmrkredniz’’ Instagram Kullanıcıların bu hesaplara karşı dikkatli olması gerektiği ve kendilerine gönderilen özel mesajlarda yer alan linkleri kesinlikle tıklaması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Uygulanan bu dolandırıcılık yöntemi ile Antalya, Bursa, Giresun ve Balıkesir’de yaşayan 5 kişi, kendilerine verilen IBAN numara sına toplam 14.000 TL yatırdı. Olaya dair yapılan açıklamalarda ise şu bilgiler yer aldı; ‘’Yapılan incelemelerde linke tıklayan mağdurların kimlik ve iletişim bilgilerini alan dolandırıcıların onları arayarak, kendilerini müşteri temsilcisi ve kredi danışmanı olarak tanıttığı, kısa vadede kredi vereceklerini söyleyip, danışmanlık hizmeti, dosya masrafı, işlem veya kredi tahsis ücreti gibi sebeplerle vatandaşları kandırdıkları belirlendi.’’