Instagram uygulaması çöktü mü? Uygulamaya neden giriş yapılamıyor?

Instagram uygulaması çöktü mü? Uygulamaya neden giriş yapılamıyor?

Dünyanın en çok tercih edilen görsel tabanlı paylaşım platformu güne yine erişim sorunları haberleri ile başladı. Bazı kullanıcılar, Instagram uygulamasına giremediğini aktarıyor.

Meta şirketinin çatısı altında hizmet veren Instagram, yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda özellikle son dönemlerde sık sık yeni güncellemeler yayınlayan sosyal medya platformu, haftanın dördüncü gününe bazı erişim sorunları ile başladı.

Instagram kullanıcılarından bazıları, Instagram hesaplarına giriş yapamadığını, gönderileri ve mesajları göremediğini ve aynı zamanda, gönderi paylaşımında da bulunmadığını ifade etti. Instagram uygulamasına dair artan bu şikayetler üzerine arama motorlarında ‘Instagram uygulaması çöktü mü?’ soruları ilk sıralarda yer almaya başladı. Instagram kullanıcılar, hesaplarına neden ulaşamadığını ve akışlarının neden yenilenmediğini merak ediyor.

BAĞLANTI SORUNLARI YAŞANIYOR

instagram-uygulamasi-coktu-mu-uygulamaya-neden-giris-yapilamiyor-2.jpg

22 Haziran Perşembe gününün ilk saatlerinden itibaren bazı Instagram kullanıcıları, hesaplarına erişmekte sorunlar yaşadığını rapor etmeye başladı. Akış yenilenmemesi, mesajlara erişim sağlanamaması, bağlantı sorunlarının yaşanması ve gönderi paylaşılamaması gibi sorunlar, en çok rapor edilen konu başlıklarını oluşturdu. Rapor edilen bu hatalar neticesinde ise Instagram yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Bölgesel olarak yaşanan internet bağlantısı sorunlarının, Instagram kullanıcılarının hesaplarına erişmesine engel olabileceği gündeme geldi. Aynı zamanda yaşanan erişim sorunlarının, kullanıcı bazda olabileceği de belirtiliyor.

UYGULAMANIZI KONTROL EDİN

Instagram platformunda yaşanan erişim sorunları bazı durumlarda, internet bağlantısının zayıflığından meydan gelebilmektedir. Bu nedenle ilk olarak erişim sorunu yaşayan kişiler, mevcut internet bağlantılarını kontrol etmelidir. İnternet bağlantısının ardından, Instagram uygulamasının önbellek temizliğinin yapılması ve ardından tercih edilen internet tarayıcının önbellek temizliğinin yapılması gerekiyor. Tüm bu yöntemlerin ardından da Instagram uygulamasının güncel olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Nitekim Instagram uygulaması özellikle son dönemlerde birçok yeniliği devreye sokmaya başladı. Bu nedenle de oldukça sık bir şekilde yeni güncellemeler kullanıcılara sunuluyor. Güncelleme ayarlarının manuel olması da kullanıcıların yeni güncellemeleri almasını engelleyen faktörler arasında yer alıyor. Bu durumların yaşanmaması için Instagram gibi sık sık güncelleme alan uygulamaların güncellemelerinin de otomatik olarak ayarlanması oldukça önemlidir.