İnstagram ve Facebook kullanıcıları DİKKAT! yeni döneme giriliyor: 5 gün sonra başlayacak

İnstagram ve Facebook kullanıcıları DİKKAT! yeni döneme giriliyor: 5 gün sonra başlayacak

Sosyal medya platformu olan instagram ve facebook için yeni kararlar alındı. Alınan son bilgilere göre bu platformlardaki reklam uygulamalarında yeni düzenlemeler yapılacak.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan dünyanın en popüler sosyal medya araçları arasında yer alan İnstagram ve Facebook kullanıcılarının en çok rahatsız olduğu konuların başında uygulamalarda yer alan reklamlar oluyor.

İnstagram ve Facebook kullanıcıları DİKKAT! yeni döneme giriliyor: 5 gün sonra başlayacak- Uygulamalardaki reklamlara ilişkin Çarşamba gününden itibaren AB’deki Meta kullanıcıları reklam takibinden kurtulacak. Böylece AB’deki Instagram ve Facebook kullanıcıları hangi videoları izledikleri veya tıkladıkları içerikler çerçevesinde reklamlarla karşılaşmayacak. Kullanıcılara artık yalnızca yaş aralıkları ve genel konumları gibi geniş kategorilere dayalı reklamlar gösterilecek.meta-facebook-instagram.webp

Uygulama kullanıcılarının Reklam politikasını değiştirmek için Meta kullanıcılarının bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu süreçte kullanıcılar Meta’nın uygulama içi aktivitelerini reklamlar için kullanmasını istemediklerini ileten çevrimiçi bir form doldurup göndermeleri gerekiyor.

Meta, AB düzenleyicileri tarafından uygulanan politikalara ve cezalara itiraz etmeye devam edeceğini, ancak şimdilik bunlara uymak zorunda olduklarını söylüyor. Meta’nın özel reklamlara yönelik bu karmaşık devre dışı bırakma yaklaşımının ise şirket aleyhine yeni şikayetlere yol açabileceğini düşünüyoruz.meta-ab-kapatma-835.jpg​​​​​​​

Yapılan baskılar sonucunda her ne kadar zor bir süreç olsa da her izlenen içeriğin reklam olarak kullanıcıların karşısına çıkmaması oldukça rahatlatıcı bir durum.

Bu sistemin en kısa sürede Türkiye’de de uygulanmasının Instagram ve Facebook kullanıcıları için oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Peki siz Instagram ve Facebook platformlarının reklam politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.