Instagram’dan kullanıcılarına bir yenilik daha! Hikaye bölümündeki bu yenilik…

Instagram’dan kullanıcılarına bir yenilik daha! Hikaye bölümündeki bu yenilik…

Dünyanın en çok tercih edilen görsel tabanlı sosyal medya platformu Instagram, yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Her geçen gün uygulamaya eklenen özellikler, uygulamanın daha etkin kullanılmasını sağlıyor.

Görsel tabanlı paylaşım platformu Instagram, Meta çatısı altında hizmet vermeye devam ediyor. Instagram kullanıcıları özellikle son dönemlerde birçok yeniliğe sahip olmaya başladı. Uygulama geliştiricileri, Instagram kullanıcılarının daha verimli bir şekilde kullanım sağlayabilmesi adına birçok yeniliği devreye sokuyor.

Instagram geliştiricileri, devreye soktukları yeniliklerde ilk olarak kullanıcıların gizlilik ve güvenliklerini ön planda tutmaya devam ediyor. Daha sonrasında ise Instagram uygulamasının daha pratik bir şekilde kullanılmasını ve kullanım deneyimin artmasını göz önüne alıyor. Yapılan yenilikler ise Instagram kullanıcıları tarafından tam not almayı başarıyor.

TALEPLER YANIT BULDU

instagram-hikaye.jpg

Geçtiğimi haftalarda Instagram, artık yorumlarda GIF kullanımının tercih edilebileceğini açıklamıştı. Instagram kullanıcıları tarafından uzun süredir talep edilen bu özellik, Instagram geliştiricileri tarafından dikkate alındı ve kullanıcıların istekleri karşılandı. Şimdi ise uygulama geliştiricileri yine kullanıcıların isteklerini dikkate aldı. Artık Instagram’ın hikayeler bölümünde arama yapılabilecek. Hikayelerin kimler tarafından izlendiğini görebilen kullanıcılar, belli bir kişinin hikayesini izleyip izlemediğini görebilmek için listenin sonuna kadar kontrol sağlaması gerekiyordu. Bu yeni özellik ile bu uğraştan kurtulundu.

HİKAYELERDE ARAMA YAPIN

Instagram tarafından sunulan yeni özellik ile kullanıcılar artık hikaye bölümde arama yapabilecek. Hikayelerin kimler tarafından izlendiğini sunan listede artık bir arama çubuğu yer alacak. Bu sayede kullanıcılar, hikayenin kimler tarafından izlendiği aratılarak daha kolay bir şekilde bulunabilecek. Instagram kullanıcıları, bazı hikayelerin belli bir kişi ya da kişiler tarafından görülmesini istiyor. Ancak bu kişilerin hikayeleri görüp görmediğini kontrol etmek için sürekli olarak hikayeyi izleyen kişileri tek tek kontrol etmek durumda kalıyorlardı. Geliştirilen yeni özellik sayesinde Instagram kullanıcıları, hikaye bölümüne giriş yaptıklarında karşılarına çıkan arama çubuğunu kullanarak, kişi araması yapabilecek. Bu sayede, vakit kaybı yaşamadan ve defalarca aynı listeyi incelemeden beklenen kişi ya da kişilerin hikayeyi görüp görmediğini öğrenebilecek.