Instagram’dan kullanışlı üç yeni özellik açıklaması geldi!

Instagram’dan kullanışlı üç yeni özellik açıklaması geldi!

Sosyal medya platformlarının en popülerinden biri olan Instagram yeni özelliklerini duyurdu. Özellikle ‘Sessiz Mod’ özelliği ile dikkat çeken Instagram’da pek çok değişti. İşte detaylar…

İnternetin gelişmesi ve yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasından bu yana pek çok uygulama ya da platform, teknoloji kullanıcılarının hayatına girdi. Bu uygulamalardan bazıları kalıcı olurken; bazıları kısa süre içerisinde popülaritesini kaybetti. Kalıcı olmayı başaran uygulamalarından biri olan Instagram, bu başarısını kendisini sürekli olarak geliştirmesine borçluyken; yeni özellik duyurusu yaptı.

Fotoğraf ve video içerikli paylaşımların öne çıktığı; yazılı paylaşımları daha az ön planda tutan Instagram’da yeni özelliklerin kullanıma açılması için hazırlık aşamasına girildi. Son zamanlarda pek çok özellik geliştirmiş olan Instagram, bu senenin de ilk özelliklerini duyurdu. Üç yeni özellik ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanan Instagram’da özellikle bazı yeni keşifler dikkat çekti.

SESSİZ MOD İLGİ UYANDIRDI

Instagram’ın yeni özelliklerinden biri olan GIF, aslında hikayeler kısmında ya da mesajlaşmada aktif bir şekilde kullanılabiliyordu. Bu özelliği geliştiren Instagram, şimdi ise GIPHY’den alınan GIF’lerin gönderi yorumlarında da kullanımına izin verileceğini duyurdu. Instagram’ın asıl dikkat çeken özelliği ‘Sesiz Mod’ olarak isimlendirdiği yeni keşfi oldu. Sessiz mod özelliği sayesinde bildirimleri uygulama içerisinden kapatmaya olanak tanıyacak olan Instagram, rahatsız edilmek istenilmeyen dönemde mesajlaşma gibi bildirimleri devre dışı bırakmaya izin vereceğini açıkladı. Bu özelliği kullanan kişiler, Instagram tarafından mesaj atmak isteyen kişiye de ‘Sessiz Modda’ diyerek gösterilecek.

İLGİLENMİYORUM ŞİMDİDEN DİKKAT ÇEKTİ

instagramdan-kullanisli-uc-yeni-ozellik-aciklamasi-geldi.png

Instagram’ın dikkat çeken bir başka özelliği ise, ‘İlgilenmiyorum’ düğmesini aktif hale getirecek olması oldu. Keşfet bölümünde çok sayıda çıkan video ya da paylaşımları artık kişiselleştirebilme özelliği tanıyan Instagram, ‘İlgilenmiyorum’ olarak basılanları dikkate alacağı bir döneme girecek. Böylelikle, keşfet sekmesi kişilerin ilgilendiği gönderi ve videolardan oluşacak. İlgilenmiyorum diyerek işaretlenen gönderi ve videolar ise, devre dışı kalarak bir daha gösterilmeyecek. Öte yandan Instagram, henüz yeni özellikleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Dolayısıyla Instagram’ın hangi güncelleme ile bu özelliklerini kullanıma açacağı henüz bilinmiyor.