İPhone, Samsung, Huawei ve bu marka telefonu olanlara duyuru yapıldı: Bundan sonra hiç biri aynı kalmayacak

İPhone, Samsung, Huawei ve bu marka telefonu olanlara duyuru yapıldı: Bundan sonra hiç biri aynı kalmayacak

Dünyanın neredeyse her bölgesinde milyonlarca ve hatta milyarlarca insanın kullandığı cep telefonlarına zam geliyor. Yapılan açıklama özellikle ünlü markalara yakın zamanda yansıyacak. İşte detaylar...

Dünya genelinde adeta hayatın bir parçası haline gelen cep telefonları insanlar için olmazsa olmazlar arasında yer alırken iletişim devrindeki en önemli markalar arasında yer alan ünlü telefon markalarına zam geleceği belirtildi.

İPhone, Samsung, Huawei ve bu marka telefonu olanlara duyuru yapıldı: Bundan sonra hiç biri aynı kalmayacak- İşlemci pazarının yüzde 95'ini elinde bulunduran ARM'ın işlemci fiyatlarına telif hakkı sebebiyle zam yapacağı ifade edildi. Bunun da akıllı telefonlara yansıyacağı düşünülüyor.

huawei-p40-pro-vs-samsung-galaxy-s20-ultra-vs-iphone-11-pro-max-camera-comparison-low-light-and-night-mode.jpg

Akıllı telefonlara gelecek olan zam yakın tarihte gerçekleşecek. ARM şirketinin gelirini önemli miktarda artıracağı öngörülüyor. ABD’de borsaya açılması ile birlikte 8 milyar dolarlık bir hedef yaratma niyetinde olması ile birlikte şirketin çip tasarımı sayesinde özellikle yüksek fiyatlı akıllı telefonlardan elde edilen gelirin önemli oranda artması tahmin ediliyor. ARM’nin her bir işlemci tasarımı için talep ettiği tutarın artması ile birlikte akıllı telefonların fiyatlarında da bir yükseliş yaşanabilir.

Qualcomm, MediaTek, Unisoc, Samsung ve Xiaomi gibi büyük firmaların bu durumdan haberdar edildiği de gelen bilgiler arasında. İşlemci pazarının yüzde 95’in elinde bulunduran ARM’nin bu politika değişikliğinin markalar üzerinde nasıl bir etki bırakacağı ise merak konusu oldu.

Birçok üretici hâli hazırda telefonlarında Qualcomm ve MediaTek imzalı işlemcilere yer veriyor. Bu işlemcilerin maliyetlerinin artması telefon fiyatlarına da olumsuz olarak yansıyacaktır. Şirketler, ARM’nin yeni politikasının ardından kendi çip tasarımlarına yönelebilir.