İşte en hızlı internete sahip 5 ülke!

İşte en hızlı internete sahip 5 ülke!

2017 yılının en hızlı internete sahip 5 ülkesi belirlendi.

İnternet çağımızın en büyük gereksinimlerinden birisi halini almışken, dünyanın büyük bir kısmında internet erişimi yok veya çok kısıtlı.

Fakat bazı ülkeler var ki internet hızlarıyla dünyanın en iyisi olmayı başarmışlar. Bağımsız bir araştırma şirketi tarafından yapılan çalışmaya göre 2017 yılında en yüksek internet hızı ortalamasına sahip olan ülkeler açıklandı.

Listenin ilk 5 numarasında tahminlerin aksine, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya ve Kanada gibi devletler bulunmuyor.

EN HIZLI İNTERNET HONG KONG'TA

Listenin en tepesinde Çin'e bağı özel yönetim bölgesi olan Hong Kong bulunuyor. Ortalama 54.1 Mbps internet hızıyla 2017 yılının en yüksek internet ortalamasına sahip olan ülke oluyor.

İkinci sırada ise Güney Kore yer alıyor. 48.8 Mbps ortalamasıyla ikinci sırada kendisine yer bulan Güney Kore'de HD kalitede bir filmi yaklaşık 100 saniyede indirebiliyorsunuz.

Listede üçüncü sırada 42.2 Mbps ortalamayla Japonya bulunuyor. Japonya'nın arkasından gelen Litvanya ise 37.5 Mbps ortalamaya sahip.

Listede 5. sırada ise Romanya bulunuyor, ülkenin ortalama internet hızı ise 37.4 Mbps. Umarız ilerleyen dönemlerde yayınlanacak olan listelerde Türkiye'yi ilk 5'te görebiliriz.