İşte kış mevsiminde çamaşırlarınızın hızlıca kurumasını sağlayacak yöntem!

İşte kış mevsiminde çamaşırlarınızın hızlıca kurumasını sağlayacak yöntem!

Kış aylarında çamaşır kurutmak oldukça zor olarak bilinir. Kurutma makinası olmadan soğuk havalarda çamaşır kurutmak bu yöntemle oldukça kolaydır.

İşte kış mevsiminde çamaşırlarınızın hızlıca kurumasını sağlayacak yöntem!: Çamaşırlarınızı kış aylarında kurutmanın bu yöntemini duyunca keşke daha önce duysaydım diyeceksiniz. Peki bu yöntem nedir? Çamaşırları soğuk kış mevsiminde bile hızlıca kurutmanın yolların nelerdir?

ÇAMAŞIRLARINIZI SOĞUK HAVALARDA KURUTMANIN YOLLARI

Çamaşırlar kış mevsiminde odada çamaşır askılığına asıldığında uzun süre kurumuyor. Kaloriferli odada bile olsa çamaşırların kuruması bir kaç günü alabiliyor. Peki bu süreyi azaltmanın yolu nedir? Öncelikle bir lastikli tek kişilik çarşafa ihtiyacınız var. Kaloriferli odada çamaşır askısına serilen çamaşırların üzerine lastikli çarşaf geçirilir.

Daha sonra bu lastikli çarşafın diğer kısmında kaloriferin üzerinden geçirilir. Çıkmayacak şekilde bu şekilde tutturulduğundan emin olmalısınız. Lastikli çarşafın iki tarafının da sıkı olduğundan emin olduktan sonra bu şekilde bir kaç saat içinde tüm çamaşırlarınız kuruyacak.

0x0-soguk-havalarda-kiyafetlerin-hizla-kurumasini-saglayan-yontem-tek-yapmaniz-gereken-ustune-1674997701863.jpg

Çamaşırlarınız çarşafın altında kalan hava içerisinde döngü halinde kalacağı için sıcak hava orada hapsolacak. Böylece çamaşırlarınız ısıya maruz kalacak ve çok daha hızlı kuruyacak. Tiktok üzerinden paylaşılan bu yöntem binlerce kişi tarafından denendi. Kullananların yaptığı yorumlara göre ise bu yöntemin işe yaradığı konusunda hemfikir olundu.

Ayrıca çamaşırlar makinadayken ekstra sıkma yaparak çamaşır üzerindeki neredeyse tüm ıslaklığı alabilir ve kurumasını daha da hızlandırabilirsiniz. Bu yöntemler ile çamaşırlarınız hızlıca kuruyacak ve ihtiyacınız olan giysilerin kuruması için günler öncesinden makinaya atılmasına son verilecek. Bu yöntemlerle çok hızlı bir şekilde çamaşırlarınızı kurutabileceksiniz.