İYİ Parti'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin adliyeye sevk edildi

İYİ Parti'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin adliyeye sevk edildi

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla hakkında operasyon düzenlenen İYİ Parti'li Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Çetin ve 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İYİ Parti'li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin adliyeye sevk edildi - Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 5 zanlı, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edildikleri açıklandı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B'nin emniyet müdürlüğünde hakkında işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolleri sonrası Çanakkale Adliyesine getirilen zanlıların savcılıkta sorguları devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 31 Ocak tarihinde Gökçeada'da bazı adreslere operasyon düzenlemişti. Aralarında Belediye Başkanı Çetin ile birlikte S.D, E.B, R.G. ve B.B. gözaltına alındı.

Zanlılar arasında farklı bir suçtan dolayı da tutuklu olan müteahhit K.Ç'nin olduğu belirtilmişti.

GÖKÇEADA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT ÇETİN KİMDİR?

10 Nisan 1972 tarihinde Ezine Çanakkale’de doğan Ünal ÇETİN; ilköğretimini Ezine; orta ve lise eğitimini ise babasının memuriyeti sebebiyle geldikleri Gökçeada’da tamamladı.

Yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tamamlayıp 1993 yılında Bitlis’in Güroymak ilçesinde meslek hayatına başladı. Bitlis’teki görevinin ardından Gökçeada’ya tayin olan ÇETİN, Uğurlu Köyü İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulunda öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

İş hayatının yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri bağlamında, çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK’larda görev alan ÇETİN Türk Eğitim-Sen temsilciliği ve İLKSAN Çanakkale üst kurul delegesi olarak görev yaptı.

Mart 2014 Mahalli İdareler Seçiminden sonra Gökçeada Belediye Başkanı olarak seçilen ÇETİN, Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde bir kez daha halkın desteğini alarak görevine devam etmektedir. Çetin aynı zamanda Gelibolu Yarımadası Gelibolu, Eceabat ve Gökçeada Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği başkanlığını da yürütmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alan Ünal Çetin evli ve iki çocuk babasıdır.