İYİ Parti’li Koray Aydın lojman satışlarını meclise taşıdı!

İYİ Parti’li Koray Aydın lojman satışlarını meclise taşıdı!

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, hükümetin almış olduğu karar doğrultusunda satılan kamu lojmanlarını meclise taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı bir soru önergesi veren Koray Aydın, satışa çıkarılan lojman, arsa ve diğer gayrimenkullerle ilgili bir dizi soru yöneltti.

Satışa çıkarılan ve satılan lojmanların iller itibariyle sayılarını soran İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, önergesine şu sorularla devam etti:

"Satışa çıkarılan lojmanların kaç adedi içinde oturan kamu görevlilerine, kaçı kamu görevlisi olmayanlara satılmıştır?

Lojmanların satışından şimdiye kadar toplam ne kadar gelir elde edilmiştir? Elde edilen gelir nerelerde kullanılacaktır?

Cumhurbaşkanlığına ait ne kadar lojman vardır? Cumhurbaşkanlığına ait lojmanlar da satışa çıkarılacak mıdır?

Satılan lojmanların fiyat aralığı ne kadar olmuştur?"

ANKARA YÜKSEL SİTESİ’NDEKİ KAYIP LOJMANLARIN AKIBETİ NEDİR?

Ankara Yüksel Sitesi’ndeki kayıp lojman skandalını meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

Çeşitli kamu kurumları ve özel kişilerin de dairelerinin bulunduğu Ankara Yüksel Sitesi'ndeki lojmanların satış kararı alınmasına rağmen çatı onarımı ve mantolama işlerinin devlet tarafından karşılandığı doğru mudur? 

Yüksel Sitesi’ndeki bu onarım ve mantolama işleri hangi tarihte yapılmıştır? Yüksel Sitesi’ndeki lojmanlar hangi tarihlerde satılmıştır?

Ankara Yüksel Sitesi’nde aralarında Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait olan lojmanlardan bir veya iki tanesinin kaybolduğu doğru mudur? 

Kaybolduğu belirtilen lojmanlar hangi kamu kurumuna aittir? Bu kayıptan kamu ne kadar zarara uğratılmıştır? 

Bu konuda Bakanlığınızca açılan bir soruşturma var mıdır? Varsa soruşturmanın akıbeti ne olmuştur? 

Ayrıca kayıp lojmanlar konusunda açılan bir dava var mıdır? Varsa hangi aşamadadır?

YABANCILARA LOJMAN SATIŞI YAPILDI MI?

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönelik verdiği soru önergesinin son bölümünde yabancılara lojman satışıyla ilgili şu soruları sordu:

“Ülke genelinde yabancılara lojman satışı yapılmış mıdır?  Yapılmışsa hangi ülkenin vatandaşlarına kaç adet lojman satılmıştır?

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın soru önergesinin tamamı şöyle:

Hükümetin almış olduğu karar doğrultusunda bir kısım kamu lojmanlarının satışına karar verilmiş, satışa ilişkin şartların ve değişikliklerin yer aldığı 394 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği 29 Eylül 2019 tarih ve 30903 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 

Bu çerçevede;

Bakanlığınız Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan lojman, arsa ve diğer gayrimenkullerin iller itibariyle türleri ve sayıları ne kadardır? 

Önergeye cevap verilme tarihine kadar satışı yapılan lojman ve diğer gayrimenkullerin iller itibariyle türleri ve sayıları ne kadardır?

Satışa çıkarılan lojmanların kaç adedi içinde oturan kamu görevlilerine, kaçı kamu görevlisi olmayanlara satılmıştır?

Lojmanların satışından şimdiye kadar toplam ne kadar gelir elde edilmiştir? Elde edilen gelir nerelerde kullanılacaktır?

Cumhurbaşkanlığına ait ne kadar lojman vardır? Cumhurbaşkanlığına ait lojmanlar da satışa çıkarılacak mıdır?
Satılan lojmanların fiyat aralığı ne kadar olmuştur?

Çeşitli kamu kurumları ve özel kişilerin de dairelerinin bulunduğu Ankara Yüksel Sitesi'ndeki lojmanların satış kararı alınmasına rağmen çatı onarımı ve mantolama işlerinin devlet tarafından karşılandığı doğru mudur? Yüksel Sitesi’ndeki bu onarım ve mantolama işleri hangi tarihte yapılmıştır? Yüksel Sitesi’ndeki lojmanlar hangi tarihlerde satılmıştır?

Ankara Yüksel Sitesi’nde aralarında Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait olan lojmanlardan bir veya iki tanesinin kaybolduğu doğru mudur? Kaybolduğu belirtilen lojmanlar hangi kamu kurumuna aittir? Bu kayıptan kamu ne kadar zarara uğratılmıştır? Bu konuda Bakanlığınızca açılan bir soruşturma var mıdır? Varsa soruşturmanın akıbeti ne olmuştur? Ayrıca kayıp lojmanlar konusunda açılan bir dava var mıdır? Varsa hangi aşamadadır?

Ülke genelinde yabancılara lojman satışı yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi ülkenin vatandaşlarına kaç adet lojman satılmıştır?
koray.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı