İYİ Partili o isimden Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda açıklama geldi! Onay makamı değiliz

İYİ Partili o isimden Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda açıklama geldi! Onay makamı değiliz

Bir süre önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu tarafından yapılan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında yaptığı açıklamanın ardından bugün İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özale açıklama yaptı.

Bundan bir süre önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu tarafından altılı masa ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açıklama geldi. Yapılan bu açıklamada “Kemal Bey aday gösterilmezse 6’lı Masa dağılır” ifadelerine yer verdi. Bu ifadelerin ardından ise konuya ilişkin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, bu ifadelere yönelik tepkisini dile getirdi.

Konuya ilişkin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale tarafından gerçekleştirilen bu açıklamalar Ekonomi'ye verdiği röportajda gerçekleştirildi. Bu röportaj sırasında altılı masa ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kritik ifadelere de yer verdi.

13 ŞUBAT'TA AÇIKLANACAĞINDAN BİZİM HABERİMİZ YOK!

Sunucu tarafından "6’lı Masa'nın adayını henüz belirlememesi çok eleştiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu bir tarih ortaya attı ve 13 Şubat’ta adayın belirleneceğini söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklinde yöneltilen soruya Özale tarafından verilen yanıt gündem oldu. Özale yaptığı açıklamada "Bizim Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi meselesinde, bunun 13 Şubat’ta belirleneceğine dair bilgimiz yok. Bunu Kemal Bey’in TV açıklamasından öğrendik. Bu konuda resmi olarak gelmiş bilgi yok. 12 gün içinde adayın nasıl belirleneceği, halkın iradesi dikkate alınarak, uzlaşı içinde nasıl belirleneceğine dair, nasıl yol izlenecek, o konuda şu anda çok somut bir şey yok." ifadelerine yer verdi.

BİZ KAZANACAK KİŞİNİN ADAY OLMASINI İSTİYORUZ!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin ön plana çıkması konusunda düşüncelerinin neler olduğunun sorulmasının ardından Özale tarafından yapılan açıklamada "İki tane belediye başkanının önerilmesi halinde biz buna hayır demeyeceğimizi söylüyoruz. Biz kazanacak kişinin aday gösterilmesini istiyoruz. Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz." şeklinde yaptığı açıklama ile adaylık konusunda İYİ Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu yerine belediye başkanlarına yakın olduğunu iddia etti.

BİZ ONAY MAKAMI DEĞİLİZ!

Bülent Kuşoğlu tarafından yapılan açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olamaması durumunda altılı masanın dağılacağı iddiaları hakkında da konuşan Özale, "Masaya geldiğimiz zaman herkes tercihlerini ortaya koymak zorunda. Gerçekten CHP o masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz." şeklinde ifadelerine yer vererek durum hakkında hemfikir olunmadığından bahsetti.