İzmir Tire’de işler hiç de İYİ gitmiyor

İzmir Tire’de işler hiç de İYİ gitmiyor

İzmir’in Tire ilçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın ekibi, belediyeye yönelik eleştirel haber yapan medyayı Başkan Duran’ın talimatıyla ‘susturmaya’ çalışıyor.

Yerel Medyanın yerel yönetimler karşısında yaşadığı baskılar ve sıkıntılara bir örnek de İzmir’in Tire ilçesinden geldi. Tire’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın basın ekibi, ilçede yerel gazetecilik yapan Pınar Etçi’ye, belediyeye yönelik eleştirel haber yaptığı gerekçesiyle mobbing uygularken, Tire Belediyesi Basın sorumlusu Şeref Şenki, mobbin ölçülerinin de dışına çıkarak Etçi’yi belediyeden attırmaya yeltendi.

Konu ile ilgili ihternet sayfasından bir açıklama yayınlayan Pınar Etçi, “Günlerdir yapmış olduğumuz eleştirel haberlerimiz birilerini üzmüş olmalı ki; Tire Belediyesi basın biriminden bir haftadır tarafımıza haber bülteni gelmez oldu” ifadelerini kullandı.

Bunun sebeplerini öğrenmek bir çok girişimlerinin karşılıksız kalması üzerine Tire Belediyesine gitmek zorunda kaldığını yazan PNRLifeTire dergisi sahibi de olan gazeteci Pınar Etçi açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Basın da çalışan grafiker görevliye whatsapp üzerinden atılan mesaj cevapsız kaldı, basın sorumlusu Şeref Şenki ile görüşmek üzere aradım, alınamayan cevaplar karşısında; kendilerinin yoğunluğu olabileceği düşüncesi ile belediye binasına giderek, Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü basın birimi ile görüşmek istedim.

‘Taraflarından bir haftadır bültenlerin bize ulaşmadığını ve herhangi gibi bir sorunun olup olmadığını’ sorduğumda yoğunuz cevabı aldım. Şeref beye tekrar yönelerek kendisine basın bültenini neden alamadığımı sorduğumda; başkan beyin kendisine liste verdiğini ve bu listeye göre bülten gönderdiğini belirtti.

Tavrı ve tarzı kurumsal bir kimlikte değildi!

Bu sebeple kendisine başkanın onu ilk seçim de basın sorumluluğundan aldığı ve bağ bahçe işlerinde çalıştırdığı zamanı hatırlatarak; kendisinin sosyal ve psikolojik durumuna üzüldüğüm için, arkasında durduğum zamanı hatırlattığımda; tavrı birden hiddetlendi! elindeki cetveli kırdı, masaya yumruk atarak ayağa kalkıp adeta o an beni darp etmek isteyen bir pozisyon aldı.

Kalabalığın içerisinde atın bu kadını dışarı diyerek bağıran Şenki, güvenlik görevlilerini çağırdı! Basın biriminde bulunan diğer görevliler ile konuyu konuşup oradan ayrıldım.

Buradan soruyorum bir devlet kurumunda; basından olmayı geçelim, vatandaşa hele ki bir kadına karşı bu davranış şekli ne kadar doğru?

Devlet kurumlarında, ‘şehir eşkıyalığına’ soyunan zihniyet nedir?”

Tire Belediyesi Basın Sorumlusu Şeref Şenki’nin bu kaba nobran ve fiziki şiddete meyleden tavrına, bölgedeki belediyeye yakınlığı ile bilinen hatta belediyeden nemalandığı herkesin dilinde olan bazı yerel medya mensuplarının destek verip Şenki’yi sahiplenmesi de şaşkınlığa sebep oldu.

Bu isimlerden bazılarının, özellikle bayan yerel medya mensuplarının sosyal medya üzerinden Tire Belediyesi Basın Sorumlusu Şeref Şenki ile paslaşarak Pınar Etçi’yi ima eden ifadeler kullandıkları görüldü.

AVAZTÜRK’ün ulaştığı gazeteci Pınar Etçi, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın isminin kullanılarak basın üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını, Başkan Duran’ın Belediye Basın sorumlusu Şeref Şenki’nin tavrını onaylamasının mümkün olmadığını belirtti. Etçi, Başkan Duran’ın basına karşı son derece hoşgörülü, anlayışlı olmasına karşın ekibinin özellikle de basın ekibinin bu tavrından üzüntü duyduklarını ifade etti.

tire-belediyesi2-copy.jpg

tire-belediyesi1-copy.jpg

AVAZTÜRK