Kaspersky uyardı! Türkiye'deki kripto para kullanıcıları siber suçların etkisi altında!

Kaspersky uyardı! Türkiye'deki kripto para kullanıcıları siber suçların etkisi altında!

Kripto para kullanımına ilişkin bir araştırma yürüten Kaspersky, ilgili araştırmasının sonuçlarını uyardı. Marka, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeyi uyardı. İşte ayrıntılar…

Son yılların en popüler yatırım araçları arasında gösterilen kripto para piyasası, milyonlarca kişinin birikimlerini değerlendirdiği platformlardan birisi haline dönüştü. Yakın zaman içerisinde hem enflasyonun hem de ülkelerden gelen baskıcı kararların etkisi altına girerek büyük ölçüde değer kaybeden kripto paralar sebebi ile şu sıralar büyük kafa karışıklıklarına yıl açan kripto varlık piyasası, yine de birçok kişi tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Kripto para piyasasına ve yatırımcılığına ilişkin bir araştırma yöneten Kaspersky, birçok ülkeyi kapsayan bir anket düzenledi. Söz konusu anket aracılığı ile kripto para kullanıcılarının piyasaya yönelik bilgilerini, tecrübelerini ve diğer özelliklerini ölçmek isteyen Kaspersky, içerisinde Türkiye’nin de yer aldığı sonuçları kamuoyu ile paylaştı.

SİBER TEHDİTLERE DİKKAT ÇEKTİ!

kaspersky-uyardi-turkiyedeki-kripto-para-kullanicilari-siber-suclarin-etkisi-alt.jpg

Kaspersky tarafından yürütülen araştırmanın sonuçlarında siber suçlara dikkat çekildi. Kaspersky, Türkiye’deki kripto para kullanıcılarının yüzde 50’sinden fazlasının siber suçların etkisi altında olduğunu belirtti. Anket çalışmasına katılan kripto para kullanıcılarının yalnızca yüzde 41’inin potansiyel siber tehditler hakkında bilgi sahibi olduğu belirtildi. Yüzde 9’unun ise konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığı ifade edildi.

TEHDİT ORANLARI BÖLGEDEN BÖLGEYE GÖRE DEĞİŞİYOR!

Anket çalışmasının sonuçlarını yorumlayan Kaspersky, siber tehditlerin ve endişelerin bölgeden bölgeye değiştiğini belirtti. Güney Afrika’da yüzde 23 oranında sahte uygulamaların bulunduğunu belirten Kaspersky, bu oranının Asya Pasifik’te yüzde 15 civarlarında olduğuna dikkat çekti. Güney Afrika’da endişe durumunun yüzde 16 olduğunu belirten Kaspersky, Asya Pasifik’te ise endişe oranının yüzde 15 olduğunu ifade etti. Avrupa ülkelerinde durumun biraz daha farklı olduğunu ve sahte uygulamalardan ziyade tarama geçmişlerinin tehlike oluşturduğunu ifade eden Kaspersky, açıklaması ile dikkat çekti.

Marka tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa’da kripto paralara yönelik siber tehdit konusunda en önemli sorun yetişkinlere yönelik internet siteleri aracılığı ile tarama geçmişini ifşa etmek ile tehdit eden haraç saldırıları olarak gösterildi. Kaspersky, bu tehditlere maruz kalma oranını yüzde 13 olarak açıkladı.