Kemal Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna net yanıt verdi!

Kemal Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna net yanıt verdi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu uzun zamandır merak edilen altılı masa adayı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aday olup olmayacağını ise açıkladı.

Uzun süredir gündemden düşmeyen altılı masa adayı hakkında önemli açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün canlı yayında Halk TV canlı yayınında gazeteci İsmail Küçükkaya ve Bengü Şap'ın sorularını yanıtladı. Özellikle de herkes tarafından büyük bir merak ve ilgi içerisinde takip edilen adaylık konusu hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdardoğlu adayın açıklanacağı net tarihi de iletti.

CHP'NİN ADAYI SİZ MİSİNİZ?

Herkes tarafından en çok merak edilen sorunun yöneltilmesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Her parti doğal olarak kendi liderini görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isterler. Burada asıl olan, altı liderin oturup bir araya gelip ortak karar vermesi" şeklinde merak edilen soruya yanıt vermiş oldu. Bununla birlikte de altı masanın bir olarak kazanıp kazanamayacağı sorusuna da "Kazanılabilir tabi. Bütün anketler bunu gösteriyoruz zaten. Bütün mesele bizim kararlılıkla 'bu ülkeye demokrasiyi, insan haklarını getireceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz gibi iddialarımız var zaten" ifadeleri ile değindi.

ALTILI MASANIN ERKEN SEÇİME TEPKİLERİ SÜRÜYOR!

Son yapılan toplantıda da erken seçim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda tepkilerini dile getiren altılı masa, erken seçime karşı tepkilerine devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte de "6 Nisan'a kadar olursa buna destek veririz diye düşündük. Parlamento 6 Nisan'da bir karar alır, biz de o karara saygı duyarız, eski seçim yasasına göre seçimler yapılır diye düşündük. Erdoğan, 'Hayır ben daha sonra yapacağım' derse altı lider de buna destek vermeyeceğini kamuoyuna açıkladı. Erdoğan kendi istediği bir atmosferde seçimlerin yapılmasını istiyor. Biz iktidar olunca yapacağımız dediğimiz şeyleri Erdoğan yapmaya başladı." şeklinde tepkilerini dile getirdi.