Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ekonomi çıkışı! Halkımız ekmek kuyruklarında bekliyor

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ekonomi çıkışı! Halkımız ekmek kuyruklarında bekliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte ekonomik anlamda Türkiye'nin durumundan bahsederek ekonomik anlamda önemli çıkışlarda bulundu.

Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda pek çok konuya değindi. Özellikle de ekonomi konusuna değinen Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yaşamanın maliyetinin arttığından bahsederek TÜİK verilerinden bahsetti. Türkiye'de çalışan vatandaşların karınlarını doyurmakta zorlandığını ifade ederek ekonomi anlamında bir kez daha iktidarı eleştirdi.

HALKIMIZ KURU AYAZDA EKMEK KUYRUKLARINDA BEKLİYOR!

Vatandaşların iyi bir gelecekten çok artık karınlarını doyurmak için çalıştıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Milyonlarca insanımız bırakın iyi bir hayat sürme hayalini, adeta hayatta kalma savaşı sürdürüyor. Halkımız kuru ayazda ekmek kuyruklarında bekliyor. Sabahın karanlığında ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumunun önünde saatlerini geçiriyor. İşte bu toplum bizim kaybedebilecek tek bir dakikamızın bile olmadığının en büyük işaretidir. Bu tabloyu görüyorsak, bu tabloya karşı mücadele etmek her yurtseverin, her vatanseverin, her vatandaşın, aklı başında olan herkesin ortak görevidir. Ve bu ortak görevi iktidar yapmak da bizim temel görevimizdir." dedi.

Bunun yanı sıra da Türkiye'de bulunan 1 milyondan fazla çocuğun okula karınları aç bir şekilde gittiğini ifade ederek iktidarı iyi bir gelecek verememek konusunda da eleştirdi.

YAŞAMI DERİNDEN ETKİLEYEN GERÇEK VERİLER

Bir süre önce İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan verilere göre İstanbul'da yaşamanın maliyetinin geçtiğimiz seneye oranla arttığı ve gıda maliyetinin yüzde 21'den 115'e çıktığı öğrenilmişti. Bu konu hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da yaşam maliyeti 2021 Aralık ayından 2022 Aralık ayına kadar olan süreçte İstanbul'da yaptığımız araştırmada yüzde 112'yi aşan bir oranda ne yazık ki arttı. Yine 2022 Aralık ayında İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti tam 27 bin 596 lira. Yani neredeyse dört kişinin yaşadığı bir ailede dördü de en az asgari ücretle çalışmalı ki bunun üzerine çıkabilsin ki, böyle bir aile demografisi ülkemizde yok. İstanbul barometresine göre İstanbulluların yüzde 61'i son 3 ay içerisinde 'Geçinebilecek kadar para kazanamıyorum.' diyor, yüzde 61'i geçinemediğini söylüyor. TÜİK verilerine göre, 2021 Ekim-2022 Ekim arasında gıda enflasyonu tam yüzde 27'den yüzde 99'a çıktı, bu TÜİK'in verileri. İTO verilerine göre ise İstanbul'da gıda enflasyonu yüzde 21'den tam yüzde 115'e çıktı. Bunlar aslında yaşamı derinden etkileyen gerçek veriler." şeklinde konuştu.

Şişli Belediyesi'nde gerçekleştirilen bu konuşmalarda ekonomik anlamda Türkiye'nin bulunduğu konumu eleştirerek iktidar hakkında da bu konuda eleştirilerini dile getirdi.