Meğer Kayseri FETÖ lobisine teslimmiş: Kayseri Şeker’de bir skandal daha

Meğer Kayseri FETÖ lobisine teslimmiş: Kayseri Şeker’de bir skandal daha

Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığı ortaya çıkmıştı. Kayseri Şeker’de patlak veren ikinci skandaldan sonra Kayseri FETÖ Lobisine mi teslim diye sormamak elde değil.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez’in FETÖ davasından yargılanmasına rağmen Genel Müdürlük görevine devam ettiği, görevi başındayken de FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığı ortaya çıkmıştı.

Canıtez’in, FETÖ Üyeliği suçlamasından yargılandığı dönemde karar duruşmasından sadece birkaç gün önce 16 Nisan 2021 günü AK Parti MYK Üyesi ve TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı makamında ziyaret ettiği de ortaya çıkmıştı.

Kayseri’de bu skandal konuşulurken Kayseri Şeker’de patlak veren ikinci skandaldan sonra Kayseri FETÖ Lobisine mi teslim diye sormamak elde değil.

Edinilen bilgilere göre; Kayseri Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Osman Canıtez’den sonra Kayseri Şeker İşletme Koordinatörü Mustafa Şafak da FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası almasına rağmen fabrikadaki görevini sürdürmeye devam etmiş.

Kayseri için sürekli ikinci Pensilvanya benzetmelerinin yapıldığı bilinirken peş peşe patlak veren bu skandallardan sonra bir yandan bu benzetme daha da güçlenmiş oldu öte yandan FETÖ lobisinin Kayseri’yi teslim aldığı yönündeki iddialar daha da güçlenmiş oldu.

kayseri-seker.jpg