Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Muharrem İnce yeni ittifak mı kuracak? Altılı Masa'nın dağılmasının ardından flaş iddia...

Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Muharrem İnce yeni ittifak mı kuracak? Altılı Masa'nın dağılmasının ardından flaş iddia...

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in geçtiğimiz gün yaptığı çağrı ile altılı masadan çekildiğini ve Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu'nun aday olması gerektiğini belirtti. Ancak çağrısı Başkanlar tarafından reddedildi. Bu durumda yeni ittifaklar doğacak mı?

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Altılı Masa'nın 12'inci toplantısında adayın belli olduğuu yönündeki haberlerin ertesi gününde ekranlara çıkarak Masa'nın adayının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendiğini ancak İYİ Partinin bunu kabul etmediğini belirtti.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ikinizden biriniz aday olun şeklinde çağrı yaparak kazanacak adayların bu iki aday olduğunu vurguladı.

ozdag-in-mansur-yavas-cagrisina-muharrem-ince-den-yanit-geldi-2439-1677915119.jpg

Akşener'in çağrısı Başkanlar tarafından kesin şekilde reddedilmesiyle gündem adeta karıştı. Peki şimdi ne olacak? Alınan son bilgilere göre ise Akşener'in kendisinin de aday olmadığını açıkladığı belirtilmişti.

3 LÜ BİR İTTİFAK OLUR MU?

Meral Akşener'in masadan tamamen ayrılıp ayrılmadığı yönünde tartışmalar devam ederken, Akşener'in açıklamalarının ardından Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın da Mansur Yavaş'ın başkan olması yönünde sosyal medya hesabından buna destek verdiği açıklamaları yeni bir ittifak olacak mı? sorularını gündeme taşıdı.

Eski Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup kazanamayan Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin de Özdağ'a destek vermesiyle Akşener, Özdağ ve İnce arasında yeni bir ittifak olup olmayacağı tartışıldı.

İddialar için henüz bir kanıt ortada yokken sosyal medya da konu gündem oldu.