Meta’da yaprak dökümü başladı! Binlerce kişi yerinden olacak!

Meta’da yaprak dökümü başladı! Binlerce kişi yerinden olacak!

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı bünyesine dahil ederek yoluna güçlü bir şekilde devam eden teknoloji devi Meta’nın binlerce çalışanının işine son vereceği öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Son yıllarda ekonomik göstergelerin tüm ülkeler için olumsuz tablolar sergilemesi, özel sektörün daralmasına sebebiyet verdi. Yüksek enflasyon başta olmak üzere birçok olumsuz ekonomik gösterge sebebi ile daralma kararı alan şirketler, çok sayıda çalışanları işten çıkardı. Bu işten çıkarma durumlarının yalnızca küçük ve orta ölçekli firmalar için geçerli olduğu düşünülürken son aylarda “dev” olarak tanımlanan büyük firmaların da personellerini işten çıkarmaya başlamaları, gündemi karıştırdı.

Bir süredir Microsoft gibi büyük bir şirketten gelen işten çıkartma haberleri sektörde büyük yankı uyandırmaya devam ederken bugün teknoloji sektörünün bir diğer devi Meta’dan da bir haber geldi. Dünya genelinde en çok kullanılan 3 sosyal medya uygulamasının sahibi olan Meta’nın, personellerini işten çıkartmak için harekete geçtiği öğrenildi.

11 BİNE EK İŞTEN ÇIKARTMA KARARI!

Geçtiğimiz yılın kasım ayında yaklaşık olarak 11 bin personelini işten çıkartmak üzere büyük bir maliyet azaltma planı düzenleyen Meta’dan yeni bir haber geldi. Kasım ayında toplam personellerinin yaklaşık olarak yüzde 13’ünü işten çıkartmaya karar veren Meta’nın 11 bin kişiye ek olarak yeni bir işten çıkartma planı daha düzenlediği öğrenildi. Bloomberg tarafından düzenlenen habere göre şirket, yakın zaman içerisinde yeni işten çıkartma planını duyuracak.

ZUCKERBERG SİNYALLERİ VERMİŞTİ!

metada-yaprak-dokumu-basladi-binlerce-kisi-yerinden-olacak-2.jpg

Personel azaltma kararının mali hedeflerin dikkate alınmasından ötürü verilmiş olduğu düşünülürken akıllara Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in şubat ayında yapmış olduğu bir açıklama geldi. Performans göstermeyen ve artık hayati nitelik taşımayan projelere finansman aktarılmayacağını belirtmiş olan Zuckerberg, şirketinin hedeflerinin değiştiğine dair ipuçları vermişti.

2023 yılı içerisinde ciddi bir maliyet azaltma hedefi içerisinde olduğu bilenen Meta, bu yılı “Verimlilik Yılı” olarak tanımladı. Alınan mali tedbirlere, Meta’nın dijital gelirinde kesin bir yavaşlamanın görülmesinin ve buna bağlı olarak da hayal kırıklığı boyutuna gelen düşük kazançların sebep olduğu ileri sürüldü.