MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef'ten FLAŞ sözler!

MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef'ten FLAŞ sözler!

MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Cumartesi günü Yozgat’ta düzenlenen ‘Tarım Çalıştay’ını sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

MHP Yozgat Milletvekili  çalıştaya katılan siyasetçi ve yöneticilerin sorunlardan habersizmiş gibi davranmamaları gerektiğini belirterek; “Sayın (sanki) Urfa Valisi Kemal Yurtnaç, Sayın (sanki) Urfa Vekili Bekir Bozdağ, Sayın (sanki) Urfa Vekili Yusuf Başer. Zannedersin Urfalı bürokratlar bilgilendirme toplantısı yapmış (güya) Urfa’da tarım hayvancılık nasıl gidiyor anlatmışlar” ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

‘Ama Yozgat hiç iyi değil, çiftçimiz perişan’ diyen Sedef, açıklamasında tarım ve hayvancılık alanındaki problemlere dikkat çekerek şunları kaydetti;

“Çiftçi emeğinin karşılığını alamıyor. Yozgat çiftçimiz gübre fiyatına gelen zamlarla gübre alamaz hale geliyor ve bu sene birçoğu gübre atmayacaklarını beyan ediyorlar. TMO politikaları baştan sona gözden geçirilmeli. Çiftçinin ürünü adeta almamak için çaba sarf ediliyor. Bir ekspere çiftçinin bir yıllık emeği teslim ediliyor. Çiftçimiz mazot fiyatına ilaç fiyatına alt gübre üst gübre fiyatına yetişemiyor. Toprağını ekemeyen çiftçi ve çocukları yurtlarını bırakıp göç ediyorlar iş ,aş derdi çekiyorlar.

Çiftçimiz kan ağlıyor; doğru düzgün bir kesim hanesi olmayan bir Yozgat. Doğru düzgün hayvan pazarı olmayan bir il Yozgat. Buğday pazarı olmayan bir il Yozgat geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan şehrimize yapılan şatafatlı binalar fayda sağlamıyor. Demir ve betona yaptığınız yatırımlar tarım ve hayvancılık şehrine hiç bir şey katmıyor. Şehrin kalkınması ve üretimin artmasını sağlamak gerekiyor. Yapılan hiçbir hizmet kötü değildir Allah razı olsun yapandan emeği geçenden ancak şehrin gerçeklerini bir kenara koyup fıstığın yeşilini aramaya gerek yok ağalar.”

Sedef, açıklamasında yapılan hizmetleri görmezden gelmediğini özellikle vurgularken yaptığı kıyaslamalarla da iktidar partisi yöneticilerine tavsiyelerde bulundu.

İşte Sedef’in o tavsiyeleri;

“Örneğin havaalanı muhteşem bir hizmet ama Yozgatlı aç, çiftçi çiftçiliği bırakıyor. Havaalanı yapılınca Kars’tan aldığı düveyi uçakla mı getirecek. Hızlı tren yine bir fırsat Ankara’ya 1 saatte gideceğiz. Ve çiftçimiz aldığı gübreyi hızlı trenle çabucak tarlasına mı yetiştirecek soruyorum. Tekrar diyorum yapılan hiçbir hizmet yapılan hiçbir bina kötü olmaz Yozgat en güzellerine layık ama önceliklerimizi belirlesek daha iyi olmaz mı? Haydi buyurun çiftçinin aldığı mazot , gübre ,ilaç ve yem de bulunan vergileri kaldırmayla başlayalım.

İç Anadolu’nun en büyük en modern 365 gün açık konaklaması ve sosyal alanı olan bir hayvan pazarını acilen ama acilen yapsak ne dersiniz? Alternatif ürünlerin ekimi ve alım garantisi ile çiftçimizi çeşitli ekim ve kazanç yollarıyla buluştursak ne dersiniz? Tarım il müdürlüğünü daha aktif bir müdürlük haline getirip daha cevval ve projeler üreten bir kurum yöneticisi ile buluştursak daha iyi olmaz mı? Şehrimizde STK ve üniversitemizin hazırladığı projeleri hep birlikte iktidarı muhalefeti direk cumhurbaşkanımıza iletsek ne dersiniz? Daha bir çok sorun ve sıkıntıyı anlatalım hep birlikte acemi birliği diyelim, çevre yolunu söyleyelim ekleyelim ama en önce çiftçimizi ve durma noktasına gelmiş üretimi anlatalım.”

Sedef’in açıklamalarında yer alan ince nüansları Çamlık Gazetesi olarak sizler adına derlediğimiz haberimizde özellikle şu çağrısının da altını çizmek istiyoruz:

“Gelin birlik olalım bir olalım iri olalım diri olalım birlikte makus tarihimizi değiştirelim. Bırakın benliği biz olalım. Sen ben hesabı yapmadan Yozgat için elimizi değil gövdemizi koyalım. Yozgat kalkınsın ki biz kalkınalım Yozgat yuvamız devlet babamız diyelim..

İyi okuyun! Ağalar, Yozgat’ta da böylesine bir toplantı düzenlenirse Yozgat milletvekilleri olarak katılım sağlarız. Yozgat 6 vekilden 4 vekile indi sayısı 2 olsun istemeyin yozgat size bol gelir demedi demeyin...”