Millet İttifakı'nın 9 saatlik toplantısından ortak aday kararı çıktı!

Millet İttifakı'nın 9 saatlik toplantısından ortak aday kararı çıktı!

Dün bir araya gelen Millet İttifakı liderleri, 9 saatlik toplantının ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada seçime ilişkin önemli kararlar verilmiş olduğu görüldü. İşte detaylar…

2023 yılına girilmesi ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalar da hızlandı. Ekonomik konuların gündemi bir hayli meşgul ettiği şu günlerde seçim tarihine ilişkin de birtakım görüşmeler başlatılmışken Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı liderleri, seçime yönelik önemli kararlara işaret ederek sürecin hızlandığını vurguladı.

Bir süredir erken seçim iddialarının gölgesinde devam eden seçim hazırlıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da son yaptığı açıklamada “tarihi güncelleyebiliriz” ifadeleri ile netlik kazanmaya başladı. Bu kapsamda daha önceden 18 Haziran olarak duyurulmuş olan cumhurbaşkanlığı seçiminin yeni tarihinin ne olacağı merak edilirken Millet İttifakı’ndan da önemli adımlar gelmeye başladı.

Geçtiğimiz haftalarda bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den sonra dün tüm Millet İttifakı liderlerinin bir araya geldiği yeni bir toplantı düzenlendi. Oldukça uzun süren toplantının ardından Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanması beklenirken liderlerden ortak bir yazılı açıklama geldi. Seçime yönelik önemli kararların alınmış olduğu toplantının detayları belli oldu.

SEÇİM STRATEJİSİNİN AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

Dün bir araya gelen Millet İttifakı liderleri, tam 9 saat süren toplantının ardından ortak bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada birçok farklı noktaya değinilirken liderliğin ortak kararı kapsamında düzenlenen seçim stratejisinin 30 Ocak tarihinde “Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Politikalar Metni” başlığı ile kamuoyuna duyuracakları belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRLENECEK!

Millet İttifakı liderleri tarafından yayınlanmış olan ortak yazılı açıklamada cumhurbaşkanı adayının tespiti amacı ile istişarelerin yapılmaya başlanılacağına değinilerek, konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı: “Ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili olarak istişarelerin başlatılmasına, bir yıllık yoğun bir çaba ile ortaya koymuş olduğumuz bu vizyonun hayata geçirilmesinin iki gerekli koşula bağlı olduğunun bilincindeyiz. Ortak cumhurbaşkanının seçilmesi ve TBMM’de anayasa reformu için çoğunluğun elde edilmesi.”

Yazıda bahsi geçen iki önemli şartın sağlanabilmesi için de bazı kararların alınmış olduğuna değinen Millet İttifakı liderleri, söz konusu kararları şu şekilde açıkladı: “Bu şartların sağlanabilmesi için ise; ‘Seçim güvenliği adına oluşturulan komisyonun aralıksız olarak çalışarak sandıkların tümündeki her oyun korunmasını garanti edecek tedbirlere odaklanılmasına, ortak bir komisyon tarafından genel başkanların kararlarına baz teşkil etmek üzere TBMM’de anayasal çoğunluğu elde edebilmek amacı ile milletvekili seçimlerinde uygulanabilecek olan alternatiflerin çalışılmasına ve son kararı vermek üzere genel başkanlara sunulmasında, sonrasında ise genel başkanlar arasında orta bir cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili olarak istişarelerin başlatılmasın, karar verilmiştir.’”

6li-masa-aciklama.jpg6li-masa-aciklama1.jpg6li-masa-aciklama2.jpg6li-masa-aciklama3.jpg