Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına 4 parti onay verdi!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına 4 parti onay verdi!

2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri için halen adaylarını açıklamamış olan Millet İttifakı ile ilgili olarak sürpriz bir iddia ortaya atıldı. İşte seçmenlerin ilgisini çeken o iddianın detayları…

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. Ocak ayına girilmesi ile birlikte seçime yönelik çalışmaların hız kazandığı görülürken Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın nasıl bir seçim kampanyası yürüteceği merak konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde seçime yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinde son kez cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtti. Erdoğan’ın “son” vurgusu AK Parti destekleyicilerini bir hayli üzerken gözler Millet İttifakı’na çevrildi. Seçime oldukça az bir zaman kalmasına rağmen halen cumhurbaşkanı adaylarını açıklamamış olan 6 lider, birçok seçmeni düşündürmeye başladı.

Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelen Millet İttifakı liderleri, ortak bir yazılı açıklama yayınladı. Seçimi kazanmaları durumunda değiştirecek oldukları yönetim stratejilerine değinen liderlere ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. İddia sahibi Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Sarp Sağkal, ayrıntıları paylaştı.

O ADAY İÇİN ONAY VERİLDİ!

millet-ittifakinin-cumhurbaskani-adayina-4-parti-onay-verdi-2.jpg

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelen ve tam 9 saat süren bir toplantıda yer alan Millet İttifakı liderleri, ortak bir yazılı açıklama yayınladı. Yönetime gelmeleri durumunda izleyecekleri adımları, değiştirecekleri işleyişi ve daha pek çok ayrıntıyı kamuoyu ile paylaşan Millet İttifakı liderleri, cumhurbaşkanı adaylarını yine açıklamadı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı halen saklanırken konuya ilişikn yeni bir yazı kaleme alan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Sarp Sağkal, önemli bir iddia ortaya attı. Yazısında Demokrat Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmeyeceklerini duyduğunu belirten Sağkal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise böyle bir durumda mevzuyu parti kurullarına taşımayı tercih edeceğini ileri sürdü.

ADAYLARINI AÇIKLAMAMALARININ SEBEBİ BELLİ OLDU!

Düzenlenen son toplantının ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, şu an Millet İttifakı liderlerinin genel bir program belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Adayı öncesinde belirlemiş olmaları halinde tekelciliğin yapılabilme ihtimalinin olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, şimdi ise “kaptan sensin, oyunun kuralları belli” denileceğini belirtti.