Netflix’in kar oranı arttı! Google ile Facebook düşüşe geçti! İşte 2022 yılının kar oranları!

Netflix’in kar oranı arttı! Google ile Facebook düşüşe geçti! İşte 2022 yılının kar oranları!

Teknolojinin hızlı gelişimi insanların internet kullanımının etkili olduğu alanların da gelişmesini sağlıyor. Bu kapsamda özellikle dizi ve film yayınlarına sahip olan platformlar giderek kar oranını arttırıyor.

İnternet kullanımının dünya genelinde artış göstermesi ile birlikte insanlar, standart televizyon yayınları yerine Netflix, Amazon ya da Disney ve Apple TV gibi seçenekleri tercih etmeye başladı. Televizyon yayınlarındaki dizileri uzun süreleri izleyicileri oldukça yorduğu için daha çabuk tüketilebilen diziler ve kısa video içerikleri daha fazla tercih edilmeye başlandı.

2022 yılında bu tercihlerin artması ile internet trafiği oranları da değişmeye başladı. Bu değişimler neticesinde Facebook ve dünya arama devi Google pazarda büyük bir pay kaybederken, Netflix’in 2022 yılında büyük bir gelişme elde ettiği görüldü. 2021 yılındaki yüzde 9 oranındaki payını Netflix, 2022 yılında yüzde 13’ün üzerine çıkarttı.

NETFLİX VE MAMAA YERİNİ KORUYOR

netflix-f805-cover.jpg

İnternetin önde gelen ilk altı platformu Netflix + MAMAA olarak isimlendiriliyor. İlk altı sıradaki yerlerini koruyan Netflix, Microsoft, Alfabe, Meta, Amazon ve Apple, internet trafiğinin yüzde 48’ini oluşturuyor. İnternet trafiği bir yana, data kullanım sıralamalarında ise, son dönemlerde bazı değişiklikler meydana geldi. Bu değişimlerde en çok dikkat çeken ise, Google’ın ilk sıradaki yerini korumasına karşın bir önceki yıla göre 7 puanın üzerinde bir pay kaybetmiş olması oldu.

NETFLİX 2022 YILINDA YÜZDE 13,74’LÜK PAYA SAHİP OLDU

Sandvine’ın verilerine göre, Netflix 2.022 yılında en yüksek pay artıran şirket olarak, zirvedeki Google ile yalnızca yüzde 0,1’lik bir pay ile ikinci sırada yer almayı başardı. 2.022 yılında yüzde 9,39’luk bir paya sahip olan dizi ve film dijital platformu Netflix, 2022 yılını yüzde 13,74’lük bir pay ile kapattı. Netflix piyasaya yeni girmesine rağmen hızla büyümeye ve trafiğinin yüzde 4,20’sine sahip olan Disney Plus’tan içerik geliştirmelerine 13,6 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı. Disney Plus'ın dijital platformda etkili olması, Netflix’in bu yatırımı yapmasına gerekli kıldı.