Netflix’ten yeni bir özellik geliyor! İstenilen düzenleme rahatlıkla yapılabilecek!

Netflix’ten yeni bir özellik geliyor! İstenilen düzenleme rahatlıkla yapılabilecek!

Dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen çevrimiçi dizi ve film platformu olan Netflix’ten, kullanıcılara yeni bir özellik daha sunuluyor. Bu özellik özellikle, Türkçe dublaj sevmeyen kullanıcıların işine yarayacak.

Dünya genelinde ve ülkemizde en çok tercih edilen ve büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan çevrimiçi dizi ve film platformları dan biri olan Netflix, kullanıcıları için yeni bir özelliği devreye sokacağını açıkladı. Netflix tarafından gerçekleştirilecek olan bu yeni özellik, Netflix hizmetini akıllı televizyonlar üzerinden kullanan kişiler için geçerli olacak.

Netflix tarafından yapılan bu açıklamada, uygulamaya dahil edilecek bu yeni özellik özellikle Türkçe dublaj sevmeyen kullanıcıları ilgilendiriyor. Türkçe dublajda hoşlanmayan kullanıcılar, alt yazı seçeneklerini dilediği gibi özelleştirilecek. Netflix’in bu yeni özelliği sadece, hizmetini akıllı televizyonlar aracılığı ile alan kullanıcılar için geçerli olacak.

YAZI BOYUTUNU BÜYÜTÜN

137cf24fa5d0a366371fd1b71e19654a7aaba813.jpeg

Dizi ve film platformu olan Netflix, uygulamayı kullanmak için akıllı televizyonu tercih eden kullanıcılarına alt yazıları istediği gibi özelleştirilme imkanı sunacak. Dublajdan hoşlanmayan kullanıcıların kullanabileceği bu yeni özellikte, alt yazı boyutları, alt yazı stilleri ve alt yazı renkleri değiştirilebilecek. Bu sayede kullanıcılar, sahip oldukları televizyonun boyutuna göre alt yazılarını farklı puntolarla sahip olarak yeniden düzenleyebilecek. Tamamen kişiselleştirilebilir özelliklere sahip olacak bu alt yazı güncellemesi, Netflix hizmetinin akıllı televizyonlardan kullanılması ile uygulanabilecek.

TÜRKİYE’DE BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE KULLANILABİLECEK

Netflix'in yeni özelliği sayesinde, dizi ya da film izlenirken alt yazının belirli bir bölümünün ışıklandırma dan kaynaklı olarak görünmez olabilme sorunu da çözülecek. Kullanıcılar, kişiselleştirilebilen alt yazı ayarları ile alt yazılara koyu ya da açık siyah gölge efekti verebilecek. Beyaz bir arka plan üzerinde siyah renkli yazılar da kullanılabilecek. Aynı şekilde, siyah zemin üzerine sarı renkli altyazı seçeneği de Netflix tarafından kullanıcılara sunulacak. Türkiye’deki Netflix abonelerinin ise, bu özelliği birkaç gün içerisinde kullanabilmesi bekleniyor.