Ölümlü Baca Temizliği Kazası: Nazilli'de Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Ölümlü Baca Temizliği Kazası: Nazilli'de Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Nazilli'de baca temizliği yaparken çatıdan düşen Yücel Kocaoğlu hayatını kaybetti. Olayda detaylar...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Yücel Kocaoğlu (46) isimli şahıs, kendi evinin bacasını temizlemek için çatıya çıktı. Fakat talihsiz bir kaza sonucu dengesini kaybederek çatıdan düştü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kocaoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kocaoğlu'nun cenazesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Acı haberi alan aile ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Peki, bu trajik kazayı önlemek için neler yapılabilirdi?

Baca temizliği, son derece dikkat ve özen gerektiren bir işlemdir. Uzmanlar, bacaların her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini, ancak bu işlemin yetkili ve deneyimli kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurguluyor.

Baca temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Çatıya çıkmadan önce emniyet kemeri ve ipi takmak
  • Yeterli aydınlatma sağlamak
  • Kaymaz ayakkabılar giymek
  • Dengesini kaybetmemeye dikkat etmek
  • Hava şartlarını göz önünde bulundurmak

Yetkililer, baca temizliği için vatandaşlara şu uyarılarda bulunuyor:

  • Bacaların temizliğini yetkili ve deneyimli kişilere yaptırın.
  • Kendiniz baca temizliği yapacaksanız, gerekli emniyet önlemlerini alın.
  • Çatıya çıkmadan önce hava şartlarını kontrol edin.
  • Riskli durumlarda, baca temizliği işini erteleyin.

Yücel Kocaoğlu'nun hayatını kaybetmesi, baca temizliğinin ne kadar tehlikeli bir işlem olabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Vatandaşların bu konuda bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması hayati önem taşıyor.

Haber Detay:

  • Olay Tarihi: 2024-02-25
  • Olay Yeri: Aydın, Nazilli, Yıldıztepe Mahallesi 160. Sokak
  • Mağdur: Yücel Kocaoğlu (46)
  • Hastane: Nazilli Devlet Hastanesi
  • Morg: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Morg