Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun itirafı ile bildiklerinizi unutacaksınız! Balıktan daha faydalı o besini duyunca şaşıracaksınız!

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun itirafı ile bildiklerinizi unutacaksınız! Balıktan daha faydalı o besini duyunca şaşıracaksınız!

Balığın yerine geçebilecek o besin tam bir Omega 3 kaynağı çıktı. Balığın en büyük Omega 3 kaynağı olduğu algısı tamamen kırılıyor. Ünlü Doktor İbrahim Saraçoğlu balıktan tam 7 kat daha fazla Omega 3 içeren bir besin ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Tıp tarihinde bilinen tüm ezberler bozuldu. Balık sevmeyen, kokusundan dolayı yiyemeyen bu nedenle içerisindeki Omega 3 faydasını vücuduna alamayanlar için sevindirici bir haber oldu. Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 kat daha fazla Omega 3'e sahip olan o yiyeceği paylaşıldı.

BALIĞA, ALTERNATİF O BESİN…

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenler doğal yağlardan faydalanmalıdır. Bu kanserle savaşta ve kalp hastalıklarında büyük bir önem taşıyor. Vücudun hastalıklara karşı zırh oluşturabilmesi Omega 3'te yatıyor.

Tohum ya da yağlı formu ile şifa kaynağı olan Keten tohumu ismi bilinse de fark edilmeyen özellikleri ile yeniden gündeme geldi. Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu şiddetle insanları keten tohumu yemeye davet ediyor. Balık yiyemeyenler için alternatif oluşturacak o tohum farklı şekillerde tüketilebiliyor.

ASYA VE MISIR’IN GÖZBEBEĞİ!

Ünlü doktora göre Omega 3 yağ asidi bakımından balığa göre kat kat daha iyi bir performans sunuyor. Asya ve Mısır ülkelerinde daha çok kullanılan Keten tohumu bol miktarda Omega 3 yağ asiti barındırır. Bununla birlikte Omega 9 yağ asidi bakımından da zengindir. Keten tohumunun yağı genellikle soğuk press yöntemi kullanılarak muhafaza edilir.

Omega 3 bakımından zengin olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. İçerisindeki özel yağ asidi dolaşım yollarında büyük fayda sunar. Bu durum antienflamatuar etkisini ortaya çıkarıyor. Kemik erimelerinin önüne geçerek, Tip 2 diyabete birebir şifacısı etki oluşturuyor.

KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLİR VE MUHAFAZA EDİLİR?

prof-dr-ibrahim-saracoglunun-itirafi-ile-bildiklerinizi-unutacaksiniz-baliktan-daha-faydali-o-besini-duyunca-sasiracaksiniz-2.jpg

Günümüzde pek çok kişi adını dahi yeni duymuş olsa aslında akciğer kanseri çalışmalarında sıklıkla kullanılıyor. İlaç üretiminde dahi fayda sağlayıcı bir besin olarak değerlendiriliyor. İnce buğday görünümündeki keten tohumu toz haline getirilip hava ile temas etmeden saklanabilir. Toz olarak tüketilen keten tohumunu bir cam kavanozun içine koyarak uzun süre muhafaza etmek mümkündür. Kullanılmak istendiğinde ufak miktarlar alınarak yeniden cam kavanozda saklanması öneriliyor.

KETEN TOHUMUNUN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Kanserden diyabete kadar farklı hastalıklara şifa sunan Keten tohumu cildi güzelleştirip, sıkılaştırma etkisi de sunuyor. Sarkmalara karşı ilerleyen yaşta oluşan deformasyon riskini azaltıyor. Kana karıştığında kuruyan ve kırmızılaşan cilt görünümü daha pürüzsüz ve eşit bir tonaja bürünüyor. Özellikle egzama tedavisinde keten tohumu yağından faydalanılıyor.