Sakarya'daki patlamada ölü sayısı 4 yaralı sayısı 108 oldu

Sakarya'daki patlamada ölü sayısı 4 yaralı sayısı 108 oldu

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı. 4 kişi yaşamını yitirdi, 108 kişi yaralandı.

Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında saat 11.15 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Koca: 100 kişiye ulaşıldı

Bakan Soylu ve Koca, fabrikanın bulunduğu bölgeyi havadan da inceledi. Bakan Koca 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve biri ağır 97 kişinin de yaralandığını açıkladı. Koca, "Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu, kendilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi. 97 yaralımızın 16'sı taburcu edildi, 31 yaşındaki bir vatandaşımızın ağır yaralı olarak tedavisi yapılmakta. Bunun dışında durumu ciddi olan herhangi bir yaralımız yok. Olayın ilk anından itibaren iki ambulans helikopterimiz, 84 ambulansımız, 18 UMKE timimiz ve 112 Acil ekibimiz dahil olmak üzere AFAD ekibiyle birlikte olay yerine hızla ulaşıp hizmet etmiş oldular" dedi.

40-45 kişiden haber alınamıyor

Bakan Koca, fabrikada 186 kişinin çalıştığını olay sırasında 20 kişinin işe gelmediği, 15-20  kişinin ise patlama öncesi uzaklaştığı bilgisini paylaştı. Koca, şu ana kadar 100 kişiye ulaşıldığını kaydetti. Bir gazetecinin "Yani 40-45 kişiden şu anda haber alınamıyor" demesi üzerine Bakan Koca, "Evet" yanıtını verdi.