Spotify, ücretsiz kullanıcıları üzebilir

Spotify, ücretsiz kullanıcıları üzebilir

Popüler müzik platformu Spotify, servisini ücretsiz olarak kullananları derinden etkileyecek bir karara imza atabilir. İşte bahsi geçen o karar ve arkasındaki sebepler.

Spotify, müzik severlerin en çok tercih ettiği platformlardan biri. Ancak, Spotify’ın müzik şirketlerini memnun etmek için alacağı yeni bir karar, ücretsiz kullanıcıları sevindirmeyecek.

YENİ ALBÜMLERİ BEKLEYECEKSİNİZ!

Financial Times’ın haberine göre, Spotify yeni ve önemli albümleri bir süreliğine sadece ücretli abone olanlara sunmayı planlıyor. Böylece, hem ücretli abonelerine hem de müzik şirketlerine daha fazla gelir sağlamayı hedefliyor.

Spotify’ın henüz böyle bir anlaşmaya imza atmadığı belirtiliyor, ancak bu durumun yakında gerçekleşebileceği ihtimali yüksek. Spotify’ın anlaşmalı olduğu müzik şirketleri arasında Universal, Sony ve Warner gibi dev isimler var. Bu isimler, platformun arşivinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Müzik şirketleri ise albüm satışlarının düşmesi nedeniyle Spotify gibi platformlardan daha fazla pay talep ediyor. Bu da Spotify’ın kar marjını olumsuz etkileyebilir.

Spotify, bu ayın başında ücretli abone sayısının 50 milyon olduğunu duyurmuştu. Şirket, arşivini kaybetmemek ve Apple Music, Tidal, Google Play Music gibi rakiplerine karşı avantajını korumak için müzik şirketlerine taviz vermek zorunda kalabilir.

NE YAPMALISINIZ?

Spotify’ın bu kararı alması durumunda, ücretsiz kullanıcılar yeni ve önemli albümleri bir süreliğine dinleyemeyecek. Bu da müzik tutkunlarını hayal kırıklığına uğratabilir. Eğer siz de ücretsiz kullanıcıysanız ve bu durumdan etkilenmek istemiyorsanız diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz.