Starlink’e uzayda at koşturamayacak! Dev rakibinden göz korkutan açıklama: Uzayda rekabet artıyor!

Starlink’e uzayda at koşturamayacak! Dev rakibinden göz korkutan açıklama: Uzayda rekabet artıyor!

Elon Musk’ın Stanlink’ine büyük bir rakip geliyor. Uzayda işler karışacak gibi… Stralink’in rakibi kim? Planları neler? Uzay rekabetindeki tüm gelişmeler haberimizde…

Amazon, 2024'ün ilk yarısında uzaya ilk internet uydularını fırlatmak için planlar yapıyor. Şirket, 3 binden fazla uyduyu uzaya göndermeyi planlıyor.

SpaceX'in uydu tabanlı internet hizmeti Starlink, dünyadaki her yere sunmuş olduğu yüksek hızlı internet hizmetiyle son dönemin çok koşulanları arasına girdi. Starlink, dünya genelinde uydu üzerinden internet sağlamayı hedeflerken, yakın zamanda önemli rakiplerle karşı karşıya kalacak.

Starlink'in yakaladığı başarının ardından Amazon da uydu interneti sağlamak için girişimlere başladı. Dev şirket, 2024'ün ilk yarısında uzaya ilk internet uydularını fırlatmayı planlıyor ve uyduların uzaya gönderilmesinden kısa bir süre sonra testlere başlayacak.

3 BİNDEN FAZLA UYDU!

starlinke-uzayda-at-kosturamayacak-dev-rakibinden-goz-korkutan-aciklama-uzayda-rekabet-artiyor-2.jpg

Amazon, uydu internet departmanı olan Project Kuiper bu yıl içinde uyduların seri üretimine başlayacağını ifade etti. Firma, gelecek senelerde alçak Dünya yörüngesi üzerinde en az 3 bin uydu konumlandırmaya çalışacak.

Amazon, 2026’ya dek 3 bin 236 uydunun oluşturacağı tüm Kuiper ağını meydana getirmeye uğraşıyor. Şirket 2024’te ise bu sayının en az yarısını uzaya göndermek için gayret harcadıklarını belirtti. Firma bu amaç ile günde en az 3 ila 5 uydu üretecek.

SANİYEDE 400 MEGABİT İNTERNET!

Amazon tarafından, uydu internet hizmetleri doğrultusunda müşterilerce kullanılacak olan antenlerin tanıtımını da yaptı. Şirketin müşterileri, üç farklı antenden birisini tercih edebilecekler. Hemen hemen 15 cm kenarlı küp şeklindeki anten, firmanın giriş seviyesi hizmeti olacak. Amazon, bu antenin fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Diğer yandan, her bir kenarı yaklaşık 28 cm olan küp şeklindeki bir diğer anten ise kullanıcılara saniyede 400 megabit internet sağlayabilecek. Bahsi geçen antenin fiyatının 400 dolardan fazla olmaması düşünülüyor. Amazon'un devletler, kurumlar ve telekomünikasyona ait aplikasyonları için tasarladığı en büyük anteninin ebatlarıysa 48 cm ile 76 cm arasında olacak. Antenler, 1 gigabite varan internet hızlarına sahip olacaklar.