Telefon çalmadan neden kapanıyor?

Telefon çalmadan neden kapanıyor?

Türkiye'de birçok bölgede hissedilen ve 1600'ü aşkın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası vatandaşlar telefon iletişiminde yaşadıkları problemi araştırıyor.

Telefon çalmadan neden kapanıyor? Türkiye'de birçok bölgede hissedilen ve 1600'ü aşkın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası vatandaşlar telefon iletişiminde yaşadıkları problemi araştırıyor. Enkaz altında kalan vatandaşların cep telefonları üzerinden iletişime geçerek konumlarını ileterek bu sayede kurtuldukları belirtildi.

Bu sabahtan itibaren telefon iletişimle haberleşme aracında büyük problemler yaşanırken aranılan kişinin de telefonu çalmadan kapandığı ve meşgul gösterildiği bildirildi. Bu konu ile ilgili ciddi şekilde mağdur olan vatandaşların ve yakınlarından haberdar alamadığı belirtildi. Haber alamayan kişilerin de bu sorunun neden kaynaklandığı araştırılıyor.

Türkiye'de bu durum baz istasyonlarının yetersizliği ve GSM operatörlerinin de yetersiz alt yapılarından kaynaklanmakta. Bu süreçte ciddi şekilde arama trafiği olduğuna dair sistemler çalışamayacak duruma kadar gelirken aranılan kişinin de hattı düşmezken bu kişilerinde telefonları çalmadan kapanmakta.

Bu sorunun çözülmesi adına vatandaşların beklemekten başka çaresi olmadığı belirtilirken karşı tarafın sabit hatlı telefon ya da ankesörlü telefondan araması durumunda sizlere ulaşabilmektedir. Cep telefonu olan kişiler ise deprem yaşanan bölgelerde ki telefonlar ise aranamamaktadır.