TikTok insan anatomisini ve beynini değiştiriyor! Milyonlarca kullanıcıya uyarı DİKKAT

TikTok insan anatomisini ve beynini değiştiriyor! Milyonlarca kullanıcıya uyarı DİKKAT

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan dev sosyal medya platformu TikTok tarafından ilginç bir analiz yayımlandı. yapay zeka ve insanlık üzerine yapılan çalışmaların sonuçları şoke etti.

Dünyadaki ve Türkiye'deki azımsanmayacak nitelikteki kullanıcı sayısı ile büyük popüleriteye sahip uygulama olan TikTok bazı Avrupa ülkelerinde yasaklansa da hala bir çok ülkede kullanılmaya devam ediyor.

TikTok insan anatomisini ve beynini değiştiriyor! Milyonlarca kullanıcıya uyarı DİKKAT- Dev Platform TikTok yeni özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Uygulama artık TikTok videolarınızda insanlık tarihini değiştirecek.

Müzikli videolar hazırlayabildiğiniz platform çıkışı itibariyle tüm dünyayı etkisi altına aldı. Hatta bazı ülkelerde insanların çok uzun süre platformda vakit geçirmesi gibi sebeplerle yasaklandı. Uygulama şimdiyse yepyeni özelliği ile gündemde. İşte TikTok’un yapay zeka ile insanlık tarihini değiştiren yeni özelliği…

openai-yoneticileri-acikladi-yapay-zekanin-insanligi-yok-etmesini-nasil-onleriz.jpg

TikTok platformuna entegre olan yapay zekanın ismi Generative AI. Bu öğrenebilen yapay zeka uygulaması içeriğinizdeki ortamı ve konuyu algılayarak sizin için kalıplar hazırlıyor. Bu kalıplar video efektleri, arka plan müzikleri veya video yazıları gibi düzenleme araçlarını içerisinde barındırıyor.

Ayrıca yapay zeka tarafından düzenlenen efektlerde mevcut. Bunlardan özellikle “green screen (yeşil ekran)” en sık kullanılanlar arasında. Geçtiğimiz senelerde özellikle YouTuber’lar bu yeşil ekran efekti için oldukça uzun saatler programlardan render almaya çalışıyordu. Ancak TikTok ufak bir yapay zeka hamlesiyle bu sorunu ortadan kaldırdı.

Generative AI şimdiyse bambaşka bir özellikle karşımıza çıkıyor. Yapılan yorumlara bakılırsa bu özellik çıktığı andan itibaren trend olacak gibi gözüküyor. TikTok bu yeni özelliği ile gerçekten insanlık tarihini istediğiniz gibi değiştirmenize imkan sağlayacak.

“Ya olsaydı?” adı verilen bu özellikle bambaşka senaryoları kurgulayabileceksiniz. Mesela “Ya Birleşik Devletler Sovyet Kontrolü altına girseydi?” gibi bir soru sordunuz. Yapay zekaya gerekli yakın ve uzak geçmiş tarihleri öğretilmiş durumda. Ülkelerin, milletlerin ve insanların geçmişte verdikleri kararlar ve olaylar karşısında verdikleri tepkileri birleştiren yapay zeka buna uygun bir senaryo ile size yeni bir video içeriği kazandıracak.

Bu özellik genel olarak tarihi olayların “ya tam tersi olsaydı?” versiyonlarını gösterecek. Hazırlanan bir videoda Hindistan’ın Büyük Britanya’yı işgal ettiğini gösteriyor. Sadece ülke sınırları ve toplum yapısı ile kendini sınırlandırmayan yapay zeka İngiliz roman serisi Harry Potter’ı ve ikonik İngiliz rock grubu The Beatles’ı Hintli olarak komik bir şekilde yeniden canlandırıyor.