TOKİ Bilecik Bitlis Kırıkkale Bayburt Yozgat arsa kura çekimleri sonuçları isim listesi 2023

TOKİ Bilecik Bitlis Kırıkkale Bayburt Yozgat arsa kura çekimleri sonuçları isim listesi 2023

Bilecik, Bitlis, Yozgat, Bayburt ve Kırıkkale TOKİ arsa kura çekilişi sonuçları için beklenen gün geldi. TOKİ arsa kura çekimleri 1 Şubat 2023 tarihi itibari ile başlıyor.

Yükselen konut ve arsa fiyatları nedeni ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması imkansız hale gelirken konu hakkında TOKİ bir kere daha devreye girme kararı almıştı. Eylül ayında yapılan basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama 250 bin sosyal konut başvurusu alınmaya başlanmış, aynı zamanda bu sene ilk kez konut imarlı arsalar için de başvuru ekranı açılmıştı.

250 bin sosyal konut için kura çekimi Kasım ayında başlarken gözler arsa ve işyeri kura çekilişlerine çevrilmişti. Sonunda beklenen gün geldi ve arsa kura çekimi tarihi açıklandı. Arsa almak isteyen kişiler için kura çekilişleri tarihi ilan edildi.

TOKİ ARSA KURA ÇEKİLİŞİ TAKVİMİ ŞUBAT 2023!

Şubat ayına özel olarak beklenen TOKİ arsa kura takvimi tarihleri belirlendi. Yapılan açıklama kapsamında kura çekilişi için ilk iller Bilecik, Bitlis, Yozgat, Bayburt ve Kırıkkale olarak ilan edildi. Kura takvimi kapsamında;

1 Şubat 2023 tarihi itibariyle; Bitlis, Bilecik, Kırıkkale, Bayburt ve Yozgat

2 Şubat 2023 tarihi itibariyle; Burdur, Siirt, Kastamonu, Muş ve Osmaniye

3 Şubat 2023 tarihi itibariyle; Mardin, Niğde 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle: Ankara'da arsa kura çekilişinin yapılacağı ilan edildi.

toki-arsa-kura-takvimi.jpg

Kuralar noter huzurunda çekilirken TOKİ'nin resmi You Tube, Facebook, İnstagram ve Twitter sayfaları üzerinden de canlı olarak yayımlanacak. Kuralarda hak sahiplerinin belirleneceği diğer illerdeki kura tarihleri de periyodlar halinde ilan edilecek.