TOKİ Mardin ve Niğde İlk Evim müstakil ve müşterek arsa kura çekilişi sonuçları 2023

TOKİ Mardin ve Niğde İlk Evim müstakil ve müşterek arsa kura çekilişi sonuçları 2023

Niğde ve Mardin TOKİ arsa kura çekilişi için beklenen gün geldi. Yapılan kura çekimi ile müstakil ve müşterek arsalar için hak sahipleri belirlenecek.

TOKİ Mardin ve Niğde İlk Evim müstakil ve müşterek arsa kura çekilişi sonuçları 2023! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile başvurusu Eylül ayında başlayan 250 bin sosyal konut ve 100 bin konut arsası projesi için kura çekimleri Kasım ayında başlamıştı.

Kasım ayında ilk kura çekilişi konutlar ile başlarken Ocak ayının son günü açıklanan kura takvimi ile ise 1 Şubat 2023 tarihi itibari ile beklendiği üzere TOKİ arsa kura çekilişleri başlamıştı. 700 binden fazla kişinin başvuru yaptığı projede bugün kura çekilişi sırası Mardin ve Niğde illerinde satışa sunulan arsalara geldi.

TOKİ NİĞDE VE MARDİN ARSA KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI İSİM LİSTESİ 2023!

TOKİ tarafından yapılan açıklamada "İlk Evim Arsa Projesinde; Projenin duyurulması aşamasında İdaremiz Web Adresinde yayınlanan ARSA SATIŞI BAŞVURU ŞARTLARI ile başvuru aşamasında gerek banka şubeleri gerekse e-devlet başvurularında tebliğ edilen ARSA BAŞVURU VE SATIN ALMA TAAHHÜTNAMESİ'nde bildirilen başvuru şartlarını sağlayan 722.698 başvuru arasından önümüzdeki günlerde Hak Sahipliliği Kurası çekilerek ilk evim arsa sahibi olan vatandaşlarımız belirlenecektir" ifadelerine yer verilmişti.

toki-mardin-kurasi.jpg

Bugün yapılacak olan kura çekimi ile ilk olarak Mardin Merkez için kura çekimi yapılacak. Mardin'de satışa sunulan 800 müstakil arsa için hak sahipleri saat 10:00 da yapılacak olan kura çekilişi ile belirlenecek. Saat 13:30 itibari ile ise kura çekilişinde sıra Niğde Merkez ilçesinde satışa sunulan 700 müstakil arsaya gelecek. Kura çekilişi TOKİ TV ve TOKİ resmi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayımlanacak.