Twitter için yenilikler peş peşe gelmeye devam ediyor! Videolarda bir yenilik daha kullanıcılara sunulacak!

Twitter için yenilikler peş peşe gelmeye devam ediyor! Videolarda bir yenilik daha kullanıcılara sunulacak!

Twitter’ı satın alan Elon Musk, uygulama üzerindeki yenilikleri duyurmaya devam ediyor. Elon Musk, son olarak video seçenekleri üzerinde güncellemeler yapılacağını açıklamış ve eklenecek videoların sürelerinin uzayacağını duyurmuştu.

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk, geçtiğimiz sene Twitter platformunu satın alması ile gündeme gelmişti. Satın alma işleminin gerçekleştiği günden beri Elon Musk, farklı kararları ile gündeme gelmeye de devam ediyor. Ünlü isim ilk olarak birçok Twitter çalışanının işine son vermesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Daha sonrasında ise Elon Musk, Twitter platformunda ücretli abonelik dönemini başlattı. Twitter kullanıcıları, daha önce ücretsiz olarak kullanabildikleri pek çok özelliğe artık aylık ya da yıllık olarak ödeme yapmak koşulu ile erişim sağlayabiliyor. Twitter Blue aboneleri, uygulamada farklı ayrıcalıklara ve özelliklere sahip olabiliyor.

HESAP DOĞRULAMA ÜCRETİ

Normal şartlarda Twitter platformunda ücretsiz olarak belirli koşulları yerine getiren kullanıcılar, hesap doğrulama işareti olan mavi tik imgesine sahip olabiliyordu. Ancak Elon Musk, Twitter Blue aboneliği ile mavi tik imgelerini geri aldı. Artık sadece Twitter Blue aboneleri mavi tik imgesine sahip olabiliyor. Bu yeniliklerin yanı sıra Elon Musk, artık Twitter platformunda paylaşılan videoların sürelerinin daha uzun olacağını da geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Twitter’daki yenilikler devam ederken yine videolar ile ilgili bir paylaşım gündeme geldi.

YOUTUBE ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLACAK

twitter-icin-yenilikler-pes-pese-gelmeye-devam-ediyor-videolarda-bir-yenilik-daha-kullanicilara-sunulacak.png

Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında artık videolarda hızlandırma ve yavaşlatma seçeneklerinin de yer alacağını duyurdu. Bunun yanı sıra videolarda, alt yazı açma ve kapatma, oynatma hızı değiştirme, video paylaşma ve video raporlama gibi seçeneklerde Twitter kullanıcılarına sunulacak. Bu özellikler ile Twitter uygulaması birçok kişi tarafından Youtube benzetilmeye başlandı. Yapılacak güncellemeler ile ilerleyen dönemlerde Twitter üzerinden video içeriklerinin indirilmesi de mümkün olacak. Ancak tüm özellikler muhtemelen sadece Twitter Blue abonelerine sunulacak. Hız ayarlarının tüm kullanıcılara sunulabilmesi öngörülürken, diğer video menüsünde yer alacak seçeneklerin ise sadece ücretli aboneliği tercih eden kullanıcılara sunulması bekleniyor.