Twitter’a dair bilinmeyenler! Kullanıcı adı değiştirmek için izlenmesi gereken yollar!

Twitter’a dair bilinmeyenler! Kullanıcı adı değiştirmek için izlenmesi gereken yollar!

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter platformu, dünya genelinde en çok tercih edilen metin tabanlı uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde birçok yeniliğe de ev sahipliği yapan platform, başarısını sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü milyarder Elon Musk tarafından satın alınan Twitter uygulaması, metin tabanlı paylaşım platformları arasında ilk sırada yer almaya devam ediyor. Elon Musk’ın politikalarından ve hizmetlerinden memnun olmayan bazı kullanıcılar, Twitter kullanımını bırakmış olsa da genel çoğunluk uygulamayı kullanmaya devam ediyor.

Dünya çapındaki paylaşımlara ulaşılabilen platformda, düşünce ve fikirler metin içerikleri ile açık bir şekilde paylaşılabiliyor. Twitter platformuna üye olurken kullanıcılar, kendilerine bir kullanıcı adı ve şifre belirliyorlar. Bu aşamalar her platform üyeliğinde aynı şekilde ilerliyor. Daha sonra kullanıcılar, başlangıçta tercih ettikleri kullanıcı isimlerini artık dikkat çekici bulmayabiliyor ya da farklı nedenlerden dolayı değiştirmek isteyebiliyor. Ancak bazı Twitter kullanıcıları bu işlemi nasıl yapacağını bilmiyor.

ÇOK KULLANILIYOR AMA BİLİNMİYOR

Dünya genelinde oldukça fazla kullanıcıya sahip olan Twitter, birçok özelliği ile araştırılmaya devam ediyor. Üye olma işlemleri sırasında sıralı olarak izlenen adımlar ile kullanıcı adı oluşturmak oldukça kolaydır. Nitekim bu alanlar, üyelik işlemleri sırasında kullanıcılara uygulama tarafından adım adım sunuluyor. Daha sonra kullanıcı adını değiştirmek isteyenler ise bu işlemleri nereden ve nasıl yapabileceğini bilmiyor. Bu nedenle de arama motorlarında ‘Twitter kullanıcı adı nasıl değiştirilir?’ sorularının araştırmaları artıyor.

BU ADIMLARI İZLEYİN

twittera-dair-bilinmeyenler-kullanici-adi-degistirmek-icin-izlenmesi-gereken-yollar-2.jpg

Twitter platformunda üyelik sırasında tercih edilen kullanıcı adının farklı nedenlerden dolayı değiştirilmek istenmesi birçok kullanıcının başına gelmektedir. Bunun için oldukça kısa bir süre harcamak yeterli olacaktır. Twitter platformundaki güncel kullanıcı adının bilgisayar üzerinden değiştirilmesi için izlenmesi gereken yollar şu şekilde;

  • İlk olarak Twitter uygulamasına ait web sürümünü açın ve hesaba giriş yapın.
  • Hesaba giriş yapıldıktan sonra sol üst tarafta yer alan daha fazla seçeneğine tıklayın. Ardından ise ayarlar ve gizlilik sekmesini tıklayın.
  • Bu alanda hesap bilgileri yazan seçeneği seçin.
  • Hesap bilgiler içerisinde kullanıcı adı seçeneğini tıklayın ve yeni kullanıcı ismini belirtilen alana yazın.
  • Kaydet butonuna bastıktan sonra yeniden şifreyi girin ve kullanıcı adı değiştirme işlemini tamamlayın.

Mobil cihazlardan kullanıcı adı değiştirmek için izlenecek adımlar ise şu şekilde;

  • Akıllı cep telefonunuzda yer alan Twitter mobil uygulamasını açın ve hesabınız giriş yapın.
  • Hesapta yer alan ve üç çizgi ile belirtilen menüyü tıklayarak, ayarlar ve gizlilik seçeneğini seçin.
  • Bu kısımda hesap seçeneği içerisinde kullanıcı adı seçeneği ekrana gelecektir.
  • İlgili alana yeni kullanıcı adını yazın ve ‘bitti’ seçeneğini tıklayın.