Twitter’dan video konusunda bir yenilik! Twitter platformunun orijinalliği giderek kayboluyor!

Twitter’dan video konusunda bir yenilik! Twitter platformunun orijinalliği giderek kayboluyor!

Twitter yeni özellikleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Birçok kullanıcının ilgisini çeken yeni özelliklere bir yenisi daha dahil oldu. Ancak bu özellikler platformu, başka bir platforma dönüştürüyor.

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, yeni özelliklerini kullanıcılarına duyurmaya devam ediyor. Birçok farklı özelliği sunmaya başlayan Twitter, artık eski orijinalliğinin çok dışında yer alıyor. Metin tabanlı paylaşım platformu olarak karşımıza çıkan Twitter, Elon Musk’tan sonra farklı platformların karması olma yolunda ilerliyor.

İlk olarak Twitter Blue aboneliği ile gündeme gelen Twitter, ücretli abonelik dönemine başladı. Aylık ya da yıllık olarak ödemeler yapabilen kullanıcılar, bu sayede de farklı ayrıcalıklara sahip olmaya başladı. Bunların arasında son olarak video sürelerinin uzatılması yer aldı.

TWITTER’DAN YOUTUBE GÜNCELLEMESİ

twitterdan-video-konusunda-bir-yenilik-twitter-platformunun-orijinalligi-giderek-kayboluyor-2.jpg

Twitter farklı özellikleri ile artık birçok platformun karması olma yolunda ilerlemeye başladı. Metin tabanlı paylaşım platformu olan Twitter, yapılan güncellemeler ile fotoğraf paylaşımlarının yanı sıra, uzun video içeriklerinin de paylaşılmasına imkan sunuyor. Aynı zamanda, ücretli aboneliği tercih eden kullanıcılar, daha fazla karaktere sahip olarak tweetlerini atabiliyor. Bazı kullanıcılar bu yeniliklerden rahatsızlık duyduğu için kendilerine yeni benzer bir platform aramaya başladı. Twitter’da hesap doğrulama rozetinin de ücretli hale getirilmesi, Twitter kullanıcılarının canını iyice sıktı. Son olarak yapılan bir paylaşımda, Twitter’da video menüsünün yer aldığı açıklandı.

VİDEOLAR İNDİRİLEBİLECEK

Andrea Conwat isimli Twitter kullanıcısı aynı zamanda Twitter’ın web tasarımcısı olarak biliniyor. Andrea Conwat, Twitter’ın yeni menüsünü Twitter kullanıcıları ile paylaştı. Yapılan paylaşımda yeni menünün, herhangi bir Twitter videosu izlerken kullanılabilineceği fark edildi. Menü içerisinde oynatma hızı, oynatma kalitesi, alt yazılar gibi profesyonel bir video platformunda olması gereken tüm özelliklerin yer aldığı görüldü. Bu yeni menü ilk olarak TikTok ya da Instagram platformunda yer alan reels video özelliğinde de bulunan, tam ekran dikey videoların yüklenebilmesi özelliği ile dikkat çekti. Twitter platformundaki yeni menü ile videolar üzerinde bazı düzenlemelerin yapılması da artık mümkün hale gelecek.