Uyurken Telefonunu Ele Geçirip Servetini Sıfırladılar!
Ankara'da akılalmaz bir dolandırıcılık olayı! Uyurken telefonuna uzaktan bağlandılar, hesabını boşaltıp adına kredi çektiler. Sabah o şifreyi görünce şok oldu. Tam 628 bin liralık vurgunun perde arkası.
Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı kadar, ne denli büyük tehlikeler barındırdığı Ankara’da yaşanan son olayla bir kez daha kanıtlandı. Başkent'te yaşayan bir kamu çalışanı, belki de en güvende hissettiği yer olan evinde, yatağında uyurken hayatının şokunu yaşadı. Gece boyunca siber dolandırıcıların hedefi haline gelen talihsiz kadın, sabah uyandığında ne telefonunu açabildi ne de banka hesaplarında tek bir kuruş bulabildi. Tam 628 bin 500 liralık vurgunla tüm birikimini kaybeden ve üstüne bir de borç batağına saplanan kadının yaşadıkları, "bu kadar da olmaz" dedirtti. Dolandırıcıların kullandığı inanılmaz yöntem ve sonrasında yaşanan hukuk mücadelesinin tüm detayları, haberimizin devamında sizleri bekliyor.
Her şey, kamu çalışanı Selda K.'nin sıradan bir gece gibi başlayan 28 Ocak gecesi, şarja taktığı ve herhangi bir şifre kilidi kullanmadığı cep telefonunu başucuna koyup uykuya dalmasıyla başladı. Ancak o uyurken, karanlıkta dijital izlerini süren dolandırıcılar çoktan harekete geçmişti. Sabah uyandığında ise Selda K.'yi kötü bir sürpriz bekliyordu. Telefonu kapalıydı ve açmak istediğinde, daha önce hiç kullanmadığı bir şifreyle karşılaştı. İlk şoku atlattıktan sonra soluğu bir telefoncuda alan kadın, telefonunu açtırmayı başardığında ise asıl kabusla yüzleşti. Gelen bildirimler, banka hesaplarının gece boyunca adeta talan edildiğini gösteriyordu. Bu akılalmaz olayın perde arkası ve Selda K.'nin verdiği hayat mücadelesinin tüm ayrıntıları, haberimizin ilerleyen satırlarında gözler önüne seriliyor.
Selda K., telefonunu açar açmaz gördükleri karşısında donakaldı. Üç farklı bankadaki hesaplarından, tanımadığı Muhammet B. ve Engin K. isimli şahıslara defalarca para transferi yapılmıştı. Ancak dolandırıcılar bununla da yetinmemişti. Selda K. adına, mobil bankacılık üzerinden iki ayrı bankadan yüksek meblağlı krediler çekilmiş ve bu paralar da aynı hesaplara aktarılmıştı. Gece boyunca yapılan işlemler sonucunda Selda K.'nin kaybı tam olarak 628 bin 500 lirayı bulmuştu. Vakit kaybetmeden bankaları arayarak hesaplarına bloke koyduran mağdur kadın, hemen ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.
Ancak Selda K.'nin mücadelesi burada bitmedi. Kullanmadığı kredilerin taksitlerini ödeyemeyince, bankalar tarafından hakkında icra takibi başlatıldı ve maaşının dörtte birine haciz konuldu. Hem dolandırılan hem de borçlu duruma düşen kadın, bu kez de bankalara karşı hukuk savaşı başlattı. Avukatı Özge İrem Aksu aracılığıyla açtığı davada, gece yarısı yapılan bu kadar yüksek tutarlı ve olağandışı işlemler sırasında bankaların kendisinden hiçbir onay almadığını ve güvenlik mekanizmalarının devreye girmemesinin büyük bir ihmal olduğunu savundu. Bankaların, "sizin şifrenizle girilmiş" diyerek sorumluluktan kaçtığını belirten Selda K., hiç kullanmadığı bir parayı ödemek zorunda bırakılmasına isyan etti. Şimdi gözler, 25 Eylül'de görülecek olan ve binlerce kişiyi ilgilendiren emsal niteliğindeki bu davanın sonucuna çevrildi.