WhatsApp yeniliklere bu sene doymadı, şimdi de grup sohbetlerini hedef aldı!

WhatsApp yeniliklere bu sene doymadı, şimdi de grup sohbetlerini hedef aldı!

Yeniliklerini sürdüren WhatsApp’tan önemli bir açıklama daha geldi. WhatsApp’ın süreli grupları devreye almak için hazırlandığı öğrenildi. İşte WhatsApp’ın yeni özelliği…

Teknolojik gelişmelerin her geçen gün arttığı dünyada, gelişim gösteren bir başka alan da hiç kuşkusuz internet mecrası. Kullanım hızından kullanılan platformlara kadar pek çok yeniliğin geldiği internet mecrasında son zamanların en yenilikçi uygulamalarından biri ise, neredeyse akıllı telefonların çıktığı günden bugüne kadar kullanılmaya devam eden WhatsApp olmaya başladı. Pek çok yenilik üzerinde çalıştığı görülen WhatsApp’ın yeni hedefi ise grup sohbetleri.

Kendisini geliştirmeyi sürdüren WhatsApp, son zamanların en çok talep edilen özelliklerine ek olarak pek çok hamle de yapmaya başladı. Özellikle kullanıcılar ‘Durum’ özelliğinin eksik olmasından şikayetçiydi ki WhatsApp bunu dikkate alarak; son güncellemelerinde bu özelliğe ağırlık verdi. Bu kez kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanan WhatsApp, grup sohbetlerine ilişkin çalışmaya başladı. İşte WhatsApp’ın yeni özelliği…

WHATSAPP’TA YENİ ÖZELLİKLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

whatsapp-yeniliklere-bu-sene-doymadi-simdi-de-grup-sohbetlerini-hedef-aldi-2.jpg

Yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladığı öğrenilen WhatsApp’ın bu kez hedefinde pek çok açılan, ancak düzenli olarak kullanılmayan gruplar yer aldı. Herkesin mesajlaşma ekranında yer alan bu grupların kullanımını iyileştirmek adına önemli adımlar atan WhatsApp, ‘Süresi Dolan Gruplar’ adlı yeni bir özellik geliştirmeye başladı. Bu özellik kapsamında grubun kapanacağı süreyi belirlemeyi sağlayan WhatsApp, grubun o süre geldiğinde kendini imha etmesini sağlayacak. Ancak bu süreyi tüm kullanıcılar kendisi adına seçebilecek. Böylelikle, her katılımcı grubu istediği süre boyunca mesajlaşma ekranında tutacak.

WHATSAPP’IN YENİ ÖZELLİĞİ TEST SÜRÜMÜNE GELDİ

Yeni özelliklerini ilk olarak deneme yani test sürümüne, ardından ise kararlı sürümüne geçiren WhatsApp, söz konusu için test sürümüne eklemeyi yaptı. Şu anda iOS 23.5.0.70 için WhatsApp beta sürümünde yer alan bu özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceğine ilişkin WhatsApp’tan herhangi bir açıklama yapılmadı. Şimdilerde iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için başka bir özellik üzerinde çalışmaya başladığı da öğrenilen WhatsApp’ın ‘Kamera’, ‘Fotoğraf’ ve ‘Video Arşivi’ gibi seçeneklerin ikonlarını değiştirmek istediği konuşuluyor.