Whatsapp’ın son görünümü paylaşıldı! Yeni güncelleme ile İnstagramı aratmayacak!

Whatsapp’ın son görünümü paylaşıldı! Yeni güncelleme ile İnstagramı aratmayacak!

Son sürüm WhatsApp artık yavaş yavaş İnstagram'a evrilmeye başladı. Yeni güncelleme ile beraber fotoğraflara farklı puntolarda ve karakterde yazı yazılabilecek. İşte tüm detaylar…

WhatsApp her geçen gün kendini geliştirerek üst düzey bir performans sunmaya devam ediyor. Dünyada ve Türkiye'de de popüler olarak kullanılan uygulama ses, görüntü ve yazı akışını sağlamada büyük kolaylık sunuyor. Özellikle kullanıcılara sunduğu farklı araçlar ve yazı tipi uygulamaları ile de dikkat çekiyor.

WhatsApp'ın son sürümünde yapılan yenilik Android telefonlarda test aşamasında. Metin düzenleyicisi üzerinde uygulanan bu güncelleme sayesinde yeni araçlar ve yazı tipleri oluşturuldu. Bunlar istendiğinde fotoğraf üzerine, GİF üzerine ya da video üzerine eklenebilecek.

TEK DOKUNUŞLA…

WhatsApp'ın bu yeni yazı tipleri klavye üzerinde rahatlıkla ayırt edilebilecek. Kişi seçimini yaptıktan sonra tek dokunuşla farklı yazı tipleri arasında geçiş sağlayabilecek. Kolay ve pratik bir arayüz tasarımı ile fotoğraf ve videolar üzerine yazı ekleyebilmek WhatsApp üzerinden mümkün hale gelmiş olacak.

Whatsapp'ın bu yeni özelliği daha çok İnstagram'ı hatırlatıyor. Fotoğraf ve video akışları üzerine yazı ekleyebilme potansiyeli sunan İnstagram'a doğru bir evrilme fark ediliyor. Metinlerde yazı tipini değiştirme özelliği ile birlikte daha okunaklı ve tercih edilen bir yazı tipine geçiş yapabilmek mümkün olacak. Sağ ve sola kaydırma özelliği ile bu kullanım hızlandırılabilecek.

ARKAPLANA RENK AYARI VERİN!

Yazı tipinde yapılan değişiklik arka plan renginde de uygulanabiliyor. Yenilenen bu metin kutusu sayesinde video, resim ya da GİF üzerinde biçimlendirilmiş yazı örnekleri arka plan rengi değiştirilerek kullanılabilecek.

WhatsApp son dönemlerde İnstagram'a yavaş yavaş adım attığını fark ettirmişti. Sunduğu uygulamalar arasında “anlık durum paylaşma” butonunu getirmiş olması İnstagram'ın bir türevi olduğunu hissettirmişti.

WHATSAPP'IN SON GÜNCELLEMELERİ

WhatsApp'a gelen son güncellemeler arasında dosya gönderme boyutu 2 GB'a kadar yükseltildi. Grupta kişi sınırlaması 512'ye ulaştı. Mesaj silme özelliği daha da geliştirildi. Kişinin kendisini tamamen gizleyebilmesi mümkün hale getirildi. Kişiselleştirme adımlarında daha detaylı güncelleme deneyimi sunuldu.