WhatsApp’tan kullanıcıları sevindiren yeni bir haber geldi! Artık mesajlar farklı formatta gönderilecek!

WhatsApp’tan kullanıcıları sevindiren yeni bir haber geldi! Artık mesajlar farklı formatta gönderilecek!

Dünyanın en çok tercih edilen anlık haberleşme platformu WhatsApp, kendini geliştirmeye hızla devam ediyor. İlk başlarda sadece yazılı olarak iletişim kurulan platforma bir özellik daha dahil oluyor.

Dünya genelinde en çok tercih edilen anlık haberleşme platformu olan WhatsApp, yeni birçok özelliğini devreye sokmaya devam ediyor. WhatsApp hayatımıza ilk girdiği günlerde metin tabanlı bir iletişime imkan sunarken daha sonra kendini geliştirerek sesli ve görüntülü konuşma özelliğini de kullanıcılarına sundu.

WhatsApp geliştiricileri, kullanıcıların gizlilik ve güvenliğini göz önüne alarak yeni birçok özelliği devreye sokmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda mesajların gönderildikten sonraki ilk on beş dakika içerisinde düzenlenebileceği bilgisi paylaşılmıştı. Bunun yanı sıra, WhatsApp kullanıcıları artık bir kullanıcı adı ile iletişim kurmaya başlayabilecek.

VİDEO MESAJ DÖNEMİ BAŞLAYACAK

19-fink.jpg

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgilere göre WhatsApp, iOS ve Android’in son beta güncellemelerinde video mesajlar adı verilen yeni bir özellik sunarak 60 saniyeye kadar kısa videolar paylaşmaya imkan sağlayacak. Bu video mesajı gerçek zamanlı olarak kaydedilip gönderildiği için daha sonra gönderilmek üzere kaydedilebilen bir videoya kıyasla bir gerçek zaman hissini kullanıcılara da sunacak. Video mesajlar her zaman uçtan uca şifreleme özelliğine de sahip olacak. Diğer tüm mesajlaşmalarda da geçerli olan bu özellik sayesinde videolu mesajlar da WhatsApp dahil olmak üzere konuşma haricindeki kişiler tarafından erişemeyecek.

VİDEO İZLENİNCE SİLİNMEYECEK

WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulacak olan video mesajlar, uygulama üzerinden doğrudan kaydedilmeyecek ancak bu noktada videoların sadece bir kere görüntülenmediği ve konuşmada daima mevcut olduğu da belirtildi. Bu durumda video gönderildiği zaman karşı taraf onu izlediği anda videonun silinmesi gibi bir durum şu an için WhatsApp geliştiricilerin gündeminde yok. WhatsApp uygulamasında video mesaj kaydetme özelliğinin etkin olup olmadığının kontrol edilmesi için herhangi bir görüşmede sohbet çubuğunda yer alan mikrofon düğmesine dokunmak gerekiyor. Bu alanda kamera butonu ile karşılaşan kullanıcılar, video mesaj özelliğine sahip olmuş oluyor. Şu an için beta test kullanıcıları tarafından denenen bu özellik önümüzdeki haftalarda daha fazla WhatsApp kullanıcısına sunulacak.