Yapay zeka teknoloji artık Instagram’da olacak! Kullanıcılar artık farklı kişiliklere sahip olabilecek!

Yapay zeka teknoloji artık Instagram’da olacak! Kullanıcılar artık farklı kişiliklere sahip olabilecek!

Yapay zeka teknolojisi her geçen gün hayatımızın her alanına dahil olmaya devam ediyor. Arama motorlarına entegre edilen yapay zeka teknolojisi artık sosyal medya hesaplarında da karşımıza çıkacak.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, dünya çapında büyük bir ses getirmeyi başardı. Kısa bir sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başaran ChatGPT, bu konuda da tarihi bir rekora imza attı.

Microsoft, sahip olduğu arama motoru Bing’ ChatGPT’yi entegre ederek, arama motorları arasındaki popülerliğini arttırmak için çalışmalarını gerçekleştirdi. Diğer arama motorları da aynı hamleleri yapmak için görüşmelerine başladı. Aynı zamanda bazı akıllı cep telefonu üreticileri de yapay zeka destekli sohbet robotunu, sesli asistanları ile entegre etmek için çalışmalarına başladı.

INSTAGRAM’DAN BÜYÜK BİR HAMLE

yapay-zeka-teknoloji-artik-instagramda-olacak-kullanicilar-artik-farkli-kisiliklere-sahip-olabilecek-2.jpg

Yapay zeka teknolojisi; iş, eğitim, sağlık ve birçok hizmet sektöründe kullanılmaya başlandı. Büyük bir kolaylık sunan yapay zeka teknolojisi, tüm işlerin daha kısa sürede gerçekleştirilmesini ve aynı zamanda, özellikle sağlık alanında büyük gelişmelerin kaydedilmesine imkan sunuyor. Farklı alanlarda kullanılmaya başlanan yapay zeka teknolojisi bu kez de dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformunda kullanıcıların karşısına çıkacak. Instagram platformu gündeme gelen iddialara göre, yakın bir zamanda kullanıcılarının sorularını yanıtlamak için ve kullanıcılarına tavsiyelerde bulunabilmek için kendi platformunu tanıtacak.

30 FARKLI KİŞİLİK

Instagram platformu için gündeme gelen yeni yapay zeka desteğinde kullanıcılara otuz farklı kişilik sunacak. Instagram platformu tarafından kullanıcılara sunulacak yeni chatbot’un tam olarak nasıl bir performans sergileyeceği henüz bilinmiyor. Ancak kullanıcıların sorularına yanıt vermesinin yanı sıra, kullanıcılara tavsiyelerde de bulunması bekleniyor. Kullanıcılar, söz konusu yapay zeka destekli sistem ile iletişim kurmak için otuz farklı karakter arasından da seçim yapabilecek. Meta’nın tüm uygulamaları için yapay zeka karakterleri üzerinde çalışmaya başladığı, şubat ayında Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg tarafından duyurulmuştu. Söz konusu gelişmelerin tam olarak ne zaman açıklanacağı ve Instagram kullanıcılarına ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Konuya dair önümüzdeki süreçte Meta tarafından yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.