3 kişiden 1'i bu hatayı yapıyor! Makyaj yaptıktan sonra uygulanan bu yanlışlar cilde zarar veriyor

3 kişiden 1'i bu hatayı yapıyor! Makyaj yaptıktan sonra uygulanan bu yanlışlar cilde zarar veriyor

Makyaj yapan kişiler tarafından bu yanlışlar sık sık yapılıyor! Uzmanlar makyaj yaptıktan sonra cildi temizlememenin cilde verdiği hasarları açıkladı.

Kadınlar tarafından sık sık uygulanan makyaj malzemelerinin cilde verdiği hasarlar belli oldu! Zaman zaman uzmanlar tarafından makyaj malzemelerinin kaliteleri hakkında kişilere uyarılar yapılsa da bu defa yapılan açıklamalar ile birlikte makyaj malzemelerinin kaliteleri kadar nasıl uygulandığının da önemli olduğu ifade edildi.

Özellikle de gün içerisinde makyajlı dolaştıktan sonra gün sonunda yorgun gelinen evde pek çok kişi tarafından yüzde makyaj varken uyunduğu belirlendi. Bu hatanın oldukça ciddi sonuçlarının bulunduğu ifade edilirken kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar da yapılan bu açıklamalar arasında yer aldı. Kişiler her ne kadar cilt temizliğine ve bakımına dikkat etse de yapılan bu tek yanlış nedeni ile ciltte oluşan hasarın da oldukça büyük olabileceği öğrenildi.

SİVİLCELER MEYDANA GELEBİLİR!

Konu ile ilgili Güzellik Uzmanı Merve Akın, tarafından yapılana açıklama ile birlikte ciltte meydana gelen hasarların genellikle cildin hava almaması ile ilgili olduğunu ifade ederek, bu noktada makyaj ile uyunmaması gerektiğini açıkladı. Konuya ilişkin “Makyajınızı silmeden uyuduğunuzda cildinizin nefes almasına engel olursunuz. Bunun sonucunda da gözenekleriniz tıkanır. Cildinizde akne, sivilce ve siyah nokta gibi sıkıntılar meydana gelir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

CİLTTEKİ HASARI ÖNLEMEK İÇİN BU ADIMLARA DİKKAT!

Makyaj nedeni ile hasarın meydana gelmemesi için dikkat etmesi gerekenleri, Cildinizin makyajdan dolayı hasar görmesini engellemek için makyajla uyumamanız gerekir. Makyajınızı derinlemesine temizledikten ve cildinizi nemlendirdikten sonra uyumanız önerilir. Bu nedenle sivilceler ve akneler cildinize zarar verecektir. Onlardan kurtulmak için hemen sıkmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak sivilcelerinizi sıkmak cilt üzerinde daha çok yayılmasına sebep olur. Ayrıca ciltte lekelenmeler oluşabilir. Sivilceleri sıkmak en kolay çözüm olarak görülse de çok yanlıştır. Bu sebeple cildinizde sivilce çıktığında asla onlara dokunmayın” şeklinde yaptığı açıklamalar ile ifade etti.

Yapılan araştırmalara göre bu hatayı 3 kişiden 1'inin yaptığı belirlenerek diğer pek çok uzman tarafından da konu ile ilgili dikkat etmesi gerekenler açıklanmış oldu.