6 Şubat 2023 kar tatili olan iller açıklandı!

6 Şubat 2023 kar tatili olan iller açıklandı!

Kar tatili olan iller için beklenen açıklama geldi. Yarın okul var mı, Pazartesi okullar tatil mi sorusuna ilk yanıtlar geldi ve peş peşe 4 ilde kar tatili 2023 duyurusu geldi!

6 Şubat 2023 kar tatili olan iller açıklandı! Tarihinin en sıcak kışını geride bırakan Türkiye'de beklenen kar yağışları başladı. Pek çok ilde kar yağışı alarmı verilirken bazı illerde yoğun kar fırtınası, sağanak yağış ve fırtına alarmı verilmişti.

AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından peş peşe açıklamalar yapılırken alarm verilen iller açıklandı. Öğrencilerin 15 tatil dönüşü dönemine denk gelen yoğun kar yağışı nedeni ile "15 tatil uzatılacak mı?" soruları gündemde yerini korurken bazı şehirlerden ilk kar tatili haberleri gelmeye başladı.

6 ŞUBAT 2023 YARIN OKUL VAR MI, PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

Milyonlarca öğrenci yarın verilecek olan kar tatili haberlerini takip etmeye devam ederken konu hakkında beklenen ilk açıklamalar geldi. Bazı illerde bu akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttırması beklenen kar yağışı bazı illerde ise bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlamıştı. Yoğun kar yağışı nedeni ile yolların kapandığı il ve ilçelerde kar tatili ilan edildi.

6 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ KAR TATİLİ OLAN İLLER HANGİLERİ, BİTLİS'TE OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz yazılı bir açıklama yayımlayarak Bitlis şehir merkezi, Hizan ve Güroymak ilçelerinde okulların tatil olduğu ilan edildi. Yapılan yazılı açıklama ile "oğun Kar Yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar da göz önünde bulundurularak 6 Şubat Pazartesi günü, Bitlis Mutki ilçemizde Eğitim Öğretime bir(1) gün ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TATVAN'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ, KAR TATİLİ VAR MI?

Tatvan Kaymakamı Remzi Demir tarafından yapılan açıklamada "Değerli öğrencilerimiz, sevgili gençler; ilçemizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve soğuk havaya bağlı olumsuz koşullar nedeniyle, sağlığınız ve güvenliğiniz için, 06.02.2023 Pazartesi günü ilçe genelindeki okullarımızda eğitime bir gün ara verdik" denilerek tatil kararı duyuruldu.

tatvan-kar-tatili.jpg

ŞANLIURFA VE DİYARBAKIR'DA YARIN KAR TATİLİ VAR MI, HANGİ İLÇELERDE OKULLAR KAPALI OLACAK?

Diyarbakır'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Çüngüş ilçesinde 2, Dicle ilçesinde ise 1 gün okullar tatil edildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan yaptığı yazılı açıklama ile "Değerli evlatlarım, öğretmenlerim, tatilinizi bir gün uzattık. Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat'ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın" diyerek kar tatili haberini verdi.