ADÜ Rektörü Aldemir’e KUMPAS ve ŞANTAJ skandalında flaş gelişme

ADÜ Rektörü Aldemir’e KUMPAS ve ŞANTAJ skandalında flaş gelişme

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e kendisi ile ilgisi olmadığı halde şantaj olarak kullanılan video ve o videoyu yayınlayan ŞANTAJ ÇETESİ ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e onunla hiçbir ilgisi olmayan video ile şantaj tartışmaları yeni bir boyut kazandı.

REKTÖR ALDEMİR İLE İLGİSİ OLMAYAN VİDEO 18 YIL ÖNCESİNE AİT ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde ADÜ Rektörü Aldemir’e kumpas, şantaj ve tehdit suçlaması ile açılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen Aydın Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Suat Deniz ve eşi Ayla Ekin Deniz ile onlarla birlikte hareket ettiği tespit edilen gazeteci Mehmet Özışık’ın, rektör Aldemir’e şantaj olarak kullanıp daha sonra da “yüzde 40 ihtimalle Rektör” diyerek YouTube kanalından yayınladığı videonun 18 yıl önce çekildiği ortaya çıktı.

REKTÖR ALDEMİR ŞANTAJ OLARAK KULLANILAN VİDEODAKİ İSİM İÇİN SORUŞTURMA AÇIP YÖK’E GÖNDERMİŞ

Söz konusu videonun, Rektör Aldemir’e isimsiz bir zarfla gönderildiği, bir süre sonra da Deniz çifti ile Özışık’ın bu kaset üzerinden ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir ile irtibat kurmaya çalıştığı, rektör Aldemir’in muhatap olmaması üzerine sosyal medya üzerinden video üzerinden tehdit ve şantaja başladıkları ortaya çıktı.

Öte yandan; 18 yıl öncesine ait olduğu öğrenilen videodaki yüzü görünen kişi ile ilgili Rektör Aldemir’in önce inceleme başlattığı inceleme sonrasında soruşturma açtığı bu soruşturma sırasında şahsın videodaki kişinin kendisi olduğunu kabul ettiği bunun üzerine soruşturma dosyasının YÖK’e gönderdiği öğrenildi. Söz konusu öğretim görevlisinin YÖK’ün soruşturması kapsamında verdiği ifadede, videoda sırtı dönük olan ve ŞANTAJ ÇETESİ tarafından Rektör Aldemir olarak kamuoyuna lanse edilen kişinin de ismini verdiği öğrenildi.

DETAYLAR ŞANTAJ ÇETESİ'NİN SORUŞTURMA DOSYASINA DA GİRDİ 

Rektör Aldemir’i kendisiyle ilgisi olmayan ahlaksız video üzerinden canlı yayında şantaj ve tehditler savuran Mehmet Özışık ile bu süreçte birlikte hareket ettikleri anlaşılan Suat ve Ayla Ekin Deniz’in, devam eden soruşturmasında da bu detayların yer aldığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelendiği ve yapılan incelemeler ve imaj kayıtlarının alınmasından sonra Rektör Aldemir’in sözünü ettiği İHALE ÇETESİ’yle bağlantılarının bulunup bulunmadığı tespit edildikten sonra haklarında savcılıkça karar verileceği öğrenildi.

AVAZTÜRK Özel