AFAD'dan son dakika duyurusu! Kahramanmaraş'ta 7.6 şiddetinde yeni deprem

AFAD'dan son dakika duyurusu! Kahramanmaraş'ta 7.6 şiddetinde yeni deprem

Türkiye kelimenin tam anlamı ile tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşarken Kahramanmaraş'ta 7.6 şiddetinde yeni bir deprem meydana geldi. Hasar alan çok sayıda binanın yıkıldığı belirtiliyor. Kahramanmaraş Elbistan depremi!

AFAD'dan son dakika duyurusu! Kahramanmaraş'ta 7.6 şiddetinde yeni deprem... Türkiye belki de tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşarken 10 ili yıkan depremin ardından yeni bir deprem haberi daha geldi. Ne yazık ki Kahramanmaraş merkez üslü yeni bir deprem yaşandı.

Depremin ardından zaten büyük hasar alan Kahramanmaraş'ta hasarlı olan çok sayıda binanın yıkıldığı haberi gelirken depremin şiddeti ise 7,6 olarak açıklandı. Deprem pek çok şehirde büyük panik yaşanmasına neden olurken bu depremin bir öncesinde Şanlıurfa merkez üssü olan deprem Samsun ve Ankara'nın da yer aldığı çok sayıda ilde panik ve korku yaşanmasına neden oldu.

SON DAKİKA DEPREM HABERİ: KAHRAMANMARAŞ ELBİSTAN DEPREMİ, AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU, YENİ DEPREM Mİ OLDU?

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan yeni bir deprem yaşandığı açıklandı. Depremin şiddeti ise 7.6 olarak açıklandı.

Söz konusu depremden kısa bir süre önce ise 7.7'lik depremin ardından canlı yayın esnasında Şanlıurfa'da bir deprem daha meydana geldi. Ankara, Adana, Malatya'da hissedildi. Deprem özellikle Ankara'da büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu.

kahramanmaras-deprem.jpg

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) son depremin büyüklüğünü 7.5 olarak verdi. Depremin merkez üssü ise Adana'nın Pozantı ilçesi yakınları olarak duyuruldu, dakikalar sonra Kahramanmaraş Elbistan olarak revize edildi. EMSC verilerine göre, sarsıntı Elbistan'ın 6 kilometre güneydoğusunda gerçekleşti. Depremin derinliği yerin 7 km altı olarak açıklandı. Ne yazık ki bölgede ağır hasarlı olan çok sayıda binanın yeni depremin ardından yıkıldığı açıklandı.