Aşırı yorgunluk hissi olanlar ve sürekli uyuyarak dinlenmek isteyenler DİKKAT KANSER vücudunuzda olabilir...

Aşırı yorgunluk hissi olanlar ve sürekli uyuyarak dinlenmek isteyenler DİKKAT KANSER vücudunuzda olabilir...

Yaşadığımız yüz yılda kanser adeta bir virüs gibi insan sağlığını en yüksek tehdit oranı bulunan kanser hastalığı için belkide daha önce hiç tahmin etmediğiniz belirtiler olmuş olabilir. Aşırı yorgunluğu dikkate almakta fayda var.

Uzun süre vücutta geçmeyen yorgunluk hissi yaşayanlara önemli uyarı geldi.Cancer Research tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, yetişkinlerin yalnızca %48'inin, kanserin en belirgin belirtileri için bile fark ettikten sonra bir doktora gitmek için haftalar boyunca bekleyebileceğini gösterdi.

Aşırı yorgunluk hissi olanlar ve sürekli uyuyarak dinlenmek isteyenler DİKKAT KANSER vücudunuzda olabilir...- Kanser hastalığı çağımızın adeta bir vebası haline geldi. İlk belirtilerin bilincinde olmak ve en kısa sürede doktora danışmak tedavi sürecinde de büyük önem taşımaktadır.

Onkologlar, bir doktora olağandışı semptomları hemen söylememenin erken kanser teşhisi şansını azalttığını ve potansiyel olarak yıkıcı sonuçlara yol açtığını söylüyor.Yapılan araştırmalar bağırsak kanserinin birinci aşamada teşhis edildiğinde - en erken aşama - 10 kişiden dokuzundan fazlasının (% 92) beş yıl veya daha uzun süre yaşayabileceğini göstermektedir. En son aşama olan dördüncü aşamada teşhis edildiğinde bu rakam 10'da bire (%10) kadar düşer.Dr. Julie Sharp, aşağıdaki semptomlardan herhangi birine sahip olan herkesin bunları hemen bir doktora görünmelerini öneriyor. Çoğu durumda belirtinin nedeni kanser olmasa bile erken teşhis kanserin tedavi sürecinde büyük bir fark yaratabilir ve hayatınızı kurtarabilir, diye uyardı.

YORGUNLUK

Yorgunluk, stres, bağışıklık sorunları veya uyku bozukluğu gibi birçok şeyden kaynaklanabilir. Dr. Sharp, "Ancak herhangi bir sebep olmadan kendinizi yorgun hissediyorsanız, bu bir şeylerin ters gittiğinin bir işareti olabilir" diyor.

AÇIKLANAMAYAN AĞRILAR

Ağrı, bir şeylerin ters gittiğinin bir işaretidir ve geçeceğini ummak kolay olsa da, devam ederse kontrol ettirmek önemlidir. Dr. Sharp, "Yaşlandıkça, ağrı ve sızı yaşamamız daha yaygın hale geliyor" diyor. "Ancak açıklanamayan ağrı, daha ciddi bir şeyin işareti olabilir."

GECE TERLEMELERİ

Dr. Sharp, enfeksiyonların veya belirli ilaçların yan etkisi olarak geceleri terlemenizin birçok nedeni olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, çok ağır, sırılsıklam uyanmanıza neden olan gece terlemeleri, lösemi ve lenfoma da dahil olmak üzere birçok kanserin belirtisi olabilir.

AÇIKLANAMAYAN KİLO KAYBI

Açıklanamayan kilo kaybının kanser dışında elbette bağırsak ve tiroid sorunları da dahil olmak üzere birçok nedeni vardır. Ancak Dr. Sharp, zamanla küçük kilo değişikliklerinin normal olduğunu, ancak istemsiz gözle görülür miktarda kilo kaybettiğinizde, doktorunuza söylemeniz gerektiğinin altını çiziyor.

OLAĞANDIŞI ŞİŞLİKLER

Yumrular en iyi bilinen kanser semptomlarından biridir ve yaralanma gibi daha az ciddi sorunlardan kaynaklanabilse de, Dr Sharp vücudun herhangi bir yerinde inatçı şişliklerin ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.

CİLTTE DEĞİŞİKLİKLER

Bunlar, iyileşmeyen bir yarayı, yeni bir beni veya bir benin boyut, şekil veya rengindeki değişiklikleri, ayrıca kabuklanma, kaşıntı veya kanamayı içeren belirtilerdir. Dr. Sharp derinizde veya tırnakta herhangi bir olağandışı değişikliğin bir doktor tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.

SİNDİRİM VE YEME SORUNLARI

Dr. Sharp, yutma güçlüğü, mide ekşimesi veya hazımsızlık veya iştah kaybı gibi sorunların kanserin önemli belirtilerinden olabileceğini söylüyor. Basit açıklamaları da olabileceği gibi, geçmeyen yutkunma sorunları baş boyun kanserlerinin, açıklanamayan ısrarlı hazımsızlıklar ise pankreas, mide ve yemek borusu gibi birçok kanserin habercisi olabilir.

SES KISIKLIĞI, ÖKSÜRÜK VEYA NEFES DARLIĞI

Soğuk algınlığınız varsa sesinizin kısık olması normal bir durumdur, ancak uzmanlar, üç haftadan uzun süredir sesinizin kısık olması durumunda bir doktora görünmeniz gerektiğini söylüyor. Çünkü bu gırtlak kanserinin olası bir belirtisidir.

AĞIZDA YARALAR

Ağız ülserleri, özellikle bağışıklığın düştüğü zamanlarda yaygın olarak görülmesine rağmen, genellikle yaklaşık iki hafta içinde iyileşir. Ancak Dr. Sharp, ağızda üç hafta sonra iyileşmeyen ülser ya da kırmızı veya beyaz lekenin doktorunuza veya diş hekiminize bildirilmesi gerektiğini söylüyor.