Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi, AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya’dan yurtdışında yaşayan Türkler’i sevindirecek açıklamalar!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi, AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya’dan yurtdışında yaşayan Türkler’i sevindirecek açıklamalar!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi, AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya ve ekibi, yurtdışında yaşayan Türkler’i sevindirecek başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Yurtdışındaki Türkler’i destekleyici faaliyetlerine yoğunlukla devam eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi, AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya ve ekibi, başarılı adımlarına bir yenisini daha ekledi.

Sırakaya ve ekibi, yine aynı bağlam dahilinde, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Bey’i makamında ziyaret ederek, Sayin Oktay ile ‘Kültürel kimliğimizin yurtdışında muhafazasına yönelik çalışmalar ve yurtdışında yaşayan çocuklarımızın anadilimizi yaygın bir şekilde öğrenmelerine yönelik projeler konusunu’ görüştü.

87659e77-40ed-479b-9861-46c5b7a14ae5.jpg

AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya ‘Yurtdışında yaşayan kardeşlerimize verdiğimiz tüm sözlerin arkasında ve takipçisiyiz. Sizlere verdiğimiz sözlerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için sorunlarınızın, teklif ve taleplerinizin muhattabı olan bakanlık, kurum ve kuruluşlarla sürekli irtibat ve istişare halindeyiz’ açıklamasını yaptı.

Yoğun geçen görüşme programını muteakiben Sarıkaya ve ekibi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendiyi de makamında ziyaret ederek, yurtdışında yaşayan Türkler’in sorun ve talepleriyle ilgili görüş ve bilgi alışverişinde bulundu.

c4f7e916-444d-4d03-b706-75b83c121baa.jpg

Konuyla ilgili anlamlı faaliyetlerine dair kamuoyuna seslenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi, AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya, sevindirici ifadesine şöyle devam etti:

‘Uzun süredir üzerinde çalıştığımız, yurtdışı borçlanma yapmak suretiyle emekli olan vatandaşlarımızın yurtdışında “yarım gün” çalışabilmesinin önünü açacak ve önümüzdeki günlerde meclis genel kuruluna gelmesini planladığımız yasa teklifimizle ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’u bilgilendirerek ‘Mini Job’ yasa teklifimizle ilgili desteklerini istedik.

‪Sayın Bakanla olan görüşmemizde Mavi Kart sahiplerinin GSS primleri de gündemimizde olan bir diğer konuydu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’a Mavi Kart sahibi soydaşlarımızın “Gelir Testi”’ne tabi tutulmasını ve buradan çıkan sonuca göre GSS pirimlerini ödemesine yönelik istek ve teklifimizi ilettik.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2014’de aldığı kararla yurtdışında faliyete geçmeye başlayan Aile Ataşelikleri’nin başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada yaygınlaştırılması hatta tüm büyükelçilik ve konsolosluklarımızda bulunması hususunda sayın bakanla görüş alışverişinde bulunduk.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, gündeme getirdiğimiz tüm tekliflere sıcak ve olumlu yaklaşarak, yurtdışında yaşayan kardeşlerimizin hak ve hukuklarının en iyi şekilde koruması için her zaman sizlerin yanında olacağının sözünü verdi’.

Başarılı lider Sırakaya, yurtdışında yaşayan kardeşlerimize verdilen tüm sözlerin arkasında durarak, takipcisi bulunduğunu ve bu sözlerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için sorunların, teklif ve taleplerin muhattabı olan bakanlık, kurum ve kuruluşlarla sürekli irtibat ile istişare halinde olduğunu, kamuoyuna tekrar hatırlattı.