Bakan Bozdağ'dan adaylık açıklaması! Cumhurbaşkanı'mızın adaylığı konusunda tereddüt yok

Bakan Bozdağ'dan adaylık açıklaması! Cumhurbaşkanı'mızın adaylığı konusunda tereddüt yok

Adalet Bakanı Bozdağ Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda herhangi bir tereddüttün olmadığını söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi.

Bakan Bozdağ'dan adaylık açıklaması! Cumhurbaşkanı'mızın adaylığı konusunda tereddüt yok: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı bir canlı yayın programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemlerde gündemden düşmeyen seçim tartışmaları ile ilgili ise yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda herhangi bir anayasal veya yasal bir engel olmadığını söyleyerek 'Sayın Cumhurbaşkanı'mızın adaylığı konusunda herhangi bir engel yok.' şeklinde konuştu.

ANAYASAL VE YASAL BİR ENGEL YOK

2023 Genel Seçimlerinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda muhalefet partileri tarafından ortaya atılan aday olamaz gibi söylemlere karşı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaptı.

Bakan Bozdağ "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın adaylığı konusunda herhangi bir tereddüt yok. Anayasal ya da yasal bir engel yok. Her şey hukuka uygun, herhangi bir meşruiyet tartışmasına da meydan verecek, ima yollu dahi bizim anayasa ve yasalarımızda bir düzenleme yok." şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ katıldığı canlı yayın programında bu konu ile ilgili konuşmalarına devam etti. Yorumla değerlendirmeyle anayasada açık olan bir hükmün değiştirilme teşebbüsünün söz konusu olduğunu söyleyen Bozdağ bu teşebbüsün netice veremeyeceğini söyledi.

Bunun sebebinin ise anayasanın çok açık ve net olduğuna dayandırdı ve ekledi; "Daha önce halk oylamasıyla cumhurbaşkanının 5 yıl görev süresi ve iki dönem seçilmesine ilişkin 2007'de anayasa değişikliği yapıldı ve 2012'de de biz cumhurbaşkanı seçimi kanunu çıkardık. Görevdeki ve önceki cumhurbaşkanlarının durumuna, bu iki defa seçilme hakkından istifade eder mi, etmezler mi konusuna açıklık getirdik." dedi.

İstifa etmeyeceklerine dair bir hükmün anayasada olduğunu söyleyen Bozdağ CHP'nin o dönemde de konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdığını söyledi.